Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Tord Hultman

1963 kom Tord och jag till Västerås. Tord som stadsarkitekt och jag som vice stadsarkitekt. Därmed inleddes en lång vänskap och 26 gemensamma arbetsår till dess Tord gick i pension. Vi flyttade in på vardera sidan av gatan i ett grupphusområde. Familjerna växte, vi fick tre söner och en dotter vardera, vi byggde hus på vardera sidan av en ny gata för att få plats för familjerna.

Som chef för stadsbyggnadskontoret hade Tord en stor förmåga att skapa trivsel och sammanhållning. Han såg alla medarbetarna, gav dem stort förtroende och hade en förmåga att lita på och därmed ge dem handlingsfrihet och eget beslutsansvar, vilket upplevdes som mycket stimulerande.

Vi fick generösa möjligheter att deltaga i organisationer som hade anknytning till arbetet och dessutom deltaga i utredningar knutna till lagstiftning och framtagande av bestämmelser på riksnivå. Därigenom fick kontoret tidig information om kommande förändringar och möjlighet att även påverka utvecklingen. Staden expanderade kraftigt både i centrum och i ytterområdena bland annat genom tillskott av tre landsbygdskommuner. Genom Tords sätt att skapa trivsel och att delegera beslut och arbete klarades kommuntillskotten praktiskt taget utan personalökning på kontoret.

Med dessa synpunkter vill jag uttrycka glädjen över att ha fått känna Tord och hans familj. Till detta vill jag lägga att Tord skapat stor trivsel i arbetet och varit en mycket bra chef.

Per Jacobsson