Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Torsten Eriksson

Fredagen den 29 september 2017 kom beskedet att vännen Torsten Eriksson efter en tålmodig kamp mot sin sjukdom nu slutat sin jordevandring.

Beskedet var inte helt oväntat, men har ändå kommit som en chock. Det känns så overkligt att Torsten inte längre finns i livet.

När vi kom till Västerås i slutet av 1970-talet hade vi turen att få Lilian och Torsten till grannar, en riktig vinstlott. Det dröjde inte länge förrän vi lärde känna varandra och en mångårig vänskap växte fram.

Torsten kommer från en gård utanför Sala som vi haft förmånen att få följa med till. Släktsammanhållningen i Lilians och Torstens familjer har alltid varit stor som vi också fick ta del av.

Åtskilliga mil har Björn tillbringat tillsammans med Torsten på cykel. Under åren som Mälarenergi arrangerade Energitrampet deltog både Torsten och Björn.

När vi kom in i dataåldern var Torsten den bästa granne man kunde ha. Tänk så många gånger vi fick hjälp att klara ut uppkomna svårigheter, för att inte tala om de gånger han hjälpte oss att installera nya datorer och föra över det som fanns i den gamla till den nya.

Genom Torsten blev det också möjlighet för oss att bli en del av Boretipset, en förening som skapades av nybyggare ute i Hökåsen på 1970-talet. Från att i början mest ha varit ett ”grabbgäng”, dröjde det inte länge förrän familjerna också involverades i gemenskapen. En värdefull gemenskap.

Sammanhållningen i Boretipset kommer väl till pass i stunder som denna. Nu är en epok över, och hur sorgligt det än känns, måste vi inse verkligheten och försöka klara oss över den här perioden också. Alltför tidigt har Torsten tagits ifrån oss, och även om vi vet att detta är livets gång är det ändå så sorgligt.

Tankarna går nu till Lilian samt Susanne och Sofia med familjer.

Låt alla goda minnen ni har av Torsten leva kvar inom er, och i någon mån vara till tröst i er stora sorg.

Vännerna Solvig och Björn Leinmark