Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbaka till gurkrötterna

De professionella drömmarna i Looptroop Rockers tar över Fiskartorget imorgon torsdag. Tommy ”Cosmic” Isacsson är nervös.

I snart tjugo år har västeråsare kunnat säga att de är från samma stad som Looptroop, numera Looptroop Rockers. Att rappa på hemmaplan tycker Cosmic är speciellt.

– Det är ofta mer nervöst. Man känner många i publiken. Mammor och pappor är där. Samtidigt är det väldigt kul att träffa alla, vi ska grilla med familjerna före.

Han har många minnen från Cityfestivalen, eller Arosfestivalen som den hette tidigare.

– Jag kommer ihåg en gång, det måste ha varit i mitten av 90-talet. Vi hade ingen spelning på någon av scenerna. Så vi samlade ihop ett gäng och gick runt med tamburiner och andra rytminstrument och rappade i megafon i Vasaparken.

Efter en rad sidoprojekt och experiment med olika genrer bestämde sig Looptroop Rockers för att göra en rak hiphopskiva. Resultatet, Professional dreamers, deras femte album, kom ut i början av året och en recensent kallade skivan för ”en återgång till klassisk Looptroop-mark”.

Cosmic lämnade Looptroop Rockers för några år sedan men återvände lagom för att spela in nya skivan. “I felt that I needed a pause, a good thing though – now I breathe with full force” rappar han i Late nights early mornings.

– Jag slutade egentligen aldrig, jag tog bara ett längre uppehåll för att ha mer tid till annat. Det har känts jättebra att vara tillbaka.

På gång

Vad: Looptroop Rockers

Var: Mälarenergiscenen (klicka på kartan så blir den större).

När: Torsdag, klockan 22