Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillberga drömspelade – i 66 minuter

TB Västerås följde upp förra helgens avancemang i Svenska cupen med en så när helgjuten insats i veckoslutets första match. Sista 24 minuterna på Behrn Arena i Örebro blir det dock bakläxa för.

Pelle Fosshaug och kompani hade 5–2 mot Sandviken men tappade till 5–6 efter bland annat tre utvisningar i slutdelen av matchen.

– Tre utvisningar kostar på, säger den spelande TB-tränaren. Men det vi tar med oss från den här matchen är att vi kunde spela bra defensivt, hitta kombinationer och kontra mot så bra motstånd.

– Sett till vilket lag de har – på mittfältet Michail Svesjnikov, rysk landslagspelare, Daniel Mossberg, landslagsspelare, Daniel Berlin, landslagsspelare, Mikko Aarni, finsk landslagsspelare och så Linus Pettersson, landslagsspelare (VM senast) – gjorde vi det bra.

TB saknade några spelare, bland annat hade laget tre juniorer på avbytarbänken.

I dag vid lunch väntar Vetlanda.

– Klart viktigt. De har tappat några spelare, Per Einarsson kommer att saknas, säger Pelle Fosshaug.

Efter söndagens match mot Katrineholm, som TB föll mot med 6–8 förra helgen, har vi facit på vilka två lag som går vidare i cupspelet från Örebrogruppen.

TB:s mål: Andreas Hammarbäck 2, Mattias Rydberg 2, Johan Kruse.