Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillberga klart för kval

Tillberga tvingas kvala sig kvar i elitserien. Det stod klart efter 5-7-förlusten mot Edsbyn.
- Nu är det kört, konstaterar tränaren Per Fosshaug.

Fosshaug fanns inte med på isen. Och inte heller i båset. Anledningen:

- Från början hade jag problem med ljumsken, så det är anledningen till att jag inte spelade. Och att jag inte var med på bänken och i omklädningsrummet är för att ungarna är magsjuka.

Vad tycker du om insatsen mot Edsbyn?

- Vi börjar bra och spelar bra, det tycker jag. Men det kändes lite ostrukturerat och vi fick inte igång vårt spel. Det blev mycket hawaii och de fick utvisningar vilket var det som gjorde att vi kom tillbaka i matchen. Men då släppte vi in två mål när vi gick upp och stressade dom.

Försvarsagerandet vid deras 5-3-mål?

- Vi står och sover. De slår en flipp rätt över.

Direkt efteråt gjorde Byn 6-3 på ytterligare en försvarsmiss. Ändå hämtade TB upp till 5-6 innan avgörandet kom.

- Klart att det är tungt att ta igen det. Men vi är nära ändå. Vi har sju högerhörnor på muren eller på målvakten. Träffar man mål så många gånger brukar någon gå in i alla fall.

Ni faller på dåligt försvarsspel?

- Nja, inte dåligt försvarsspel. Men vi gör individuella misstag. Vi kanske inte är så bra som vi vill vara, det är vi inte. Och sen tycker jag att vi gick lite för mycket på (Anders) Östling i andra halvlek men han var fruktansvärt bra. Han var ruskig hela matchen, det är otroligt att han orkar åka. Det är nästan ingen som kan stå emot honom när han bestämmer sig för att ta sig fram, det är en jävla kraft i honom då.

Nu väntar kval för Tillberga. Troligtvis mot Örebro.

- Det är ett kval som ska spelas och det gäller att göra det bra. Det lutar väl åt att vi får Örebro just nu, säger Fosshaug.