Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillberga klart för kvartsfinalen

TB Västerås är klart för kvartsfinal i Svenska cupen i bandy.
- Riktigt roligt, säger sportchefen Tobias ”Zocke” Johnsson.

Annons

Förlusten (5–6) mot Sandvikens AIK i fredags följdes upp med två segrar i kvalspelet i Örebro. Vinst mot Vetlanda med 5–4 i lördags efter ett sent straffmål av Mattias Rydberg och så klar seger med 11–1 över allsvenska Katrineholm i dag. Därmed tog TB andraplatsen i gruppen och gick vidare tillsammans med Sandviken.

I gruppavslutningen mot Katrineholm vilade spelande tränaren Per Fosshaug då TB var tvunget att minst spela oavgjort för att gå vidare. Noterbart är att TB föll mot sörmlänningarna förra helgen. Men i går var västeråsarna klart bättre, hade 5–0 redan i paus och det var avgjort.

En spelare som hittat formen tidigt är Mattias Rydberg. Tre mål och tre assist från forwarden mot KSK.

Vilken målsättning hade ni med cupkvalet?

– Okej, det är tidigt än, men vi är bland de åtta här och kan vi vara det i serien sen också så är det väldigt bra. Det ska bli riktigt roligt att åka till Vänersborg för slutspelet, säger Johnsson.

– Ingen direkt så, det fick bli lite som det blev.

Finalspelet i Svenska cupen avgörs i Vänersborg första helgen i oktober. TB möter i kvartsfinalen Bollnäs eller Edsbyn, det avgörs senare i kväll vilket motstånd det blir.

TB-målskyttar mot Katrineholm: Mattias Rydberg 3, Johan Kruse 2, Fredrik Rydberg 2, Jens Blixt Anders Wetterqvist, Andreas Hammarbäck, Anders Östling.