Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillväxten bor inte hos Centerpartiet

Myt att sysselsättning bara skapas i småföretag

Slutklämmen i Lars Kallsäbys (C) inlägg är att Socialdemokraterna desperat söker efter var tillväxten bor. Man kan enkelt konstatera att den i alla fall inte bor hos Centerpartiet.

Det går aldrig att bygga upp ett konkurrenskraftigt näringsliv med hjälp av subventioner och låga skatter. Kallsäby vill att den tunga trafiken skall slippa betala för vägunderhåll och utgifter för att bygga nya vägar och broar. Han vill att småföretagare skall beskattas mindre än löntagare och att vi skall fortsätta att använda våra skattepengar att berika riskkapitalister istället för att användas i skola, vård och omsorg.

Det är en myt att sysselsättningen endast skapas i små företag. Småföretagare är oftast underleverantörer till större företag eller allmännyttan.

Därför skapas jobben och tillväxten när samhället och näringslivet investerar. När vi investerar i nya bostäder och satsar på att bygga nya järnvägar och annan infrastruktur ökar sysselsättningen.

Det ligger dock i sakens natur att investeringarna måste stanna kvar i landet. Man kan inte som Västmanlands Landsting beställa nya tåg för flera miljarder och lägga beställningen i Schweiz istället för att säkra arbetstillfällena i det egna länet.           

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel