Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tine på Västeråsbesök

Tine Kjeldsen är kreatören bakom det oerhört populära inrednings-företaget Tine K Home. I går kväll besökte hon Västerås.

Det är hennes prylar som gäller just nu. Åtminstone för den som gillar inredning i enkel och avskalad form och då gärna i svart och vitt.

Tine designar allt från kuddar och doftljus till lampor och stolar. Och hon har sin trogna kundkrets. Inte minst i Sverige där det danska företaget sedan något år har slagit igenom stort:

– Det har verkligen tagit fart. Nu säljer jag jättemycket till Sverige, berättar hon.

Tine har varit designer i eget företag i tio år. Det var den då rådande inredningstrenden, med knallig röd och stark blå, som hon inte gillade och därmed fick henne att sätta i gång.

– Så jag började göra egna saker i lite lugnare färger, saker jag själv tyckte om. Och det visade sig att andra också tyckte om dem.

Men på senare tid har även hon börjat blanda in lite färger i kollektionerna. Fast mer diskreta sådana, som puderrosa och sotig plommon. Hennes ledstjärna är att alla hennes produkter ska passa ihop med var-andra.

– Det ska inte spela någon roll om man köpt en sak för fem år sedan. Allt ska passa ihop.

Nyligen har hon också designat en möbelgrupp i bambu.

– Jag gjorde möblerna för att ha något att visa mina produkter på, när jag var på mässor. Möblerna blev så uppskattade så jag började sälja även dem.

Att Tine har många fans i Västerås märktes också i går kväll. För det var nämligen som huvudattraktion på Tullhusets kundkväll hon bjudits till Västerås.

– Vi tyckte att det var jättekul att Tine ville komma till oss och berätta om sin design. Det är första gången hon är med på ett sådant här evenemang i Sverige, berättade Anna Khysing Persson, som driver Tullhuset.

– Och hon är verkligen jättepopulär. Vi har till och med kölista på hennes saker.

Tine Kjeldsen inledde kundkvällen med ett föredrag där hon berättade om sitt företag och sin syn på inredning. Sedan blev det mingel och möjlighet att köpa hennes produkter.

Det hundratal personer, som fått tag i biljetter till kundkvällen, hade också goda möjligheter att få personliga inredningstips av Tine Kjeldsen under kvällen.