Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingsryd överraskade VIK

VIK föll mot Tingsryd i ABB Arena. Gästerna vann överraskande med 3-2.

VIK tog ledningen i powerplay redan efter 3,03. Målskytt: Peter Öberg efter förarbete av Broc Little och Kenneth Bergqvist.

Hemmaglädjen blev kortvarig. Tingsryd kvitterade bara 30 sekunder senare genom Dustin Johner.

Efter 7,38 sköt Markus Kinisjärvi VIK till ledning 2-1. Passningarna kom från nyförvärven Mikael Zettergren och David Lundbohm.

Men Tingsryd stretar emot bra i ABB Arena Nord och kunde också kvittera innan första perioden var över.

För andra gången var det Dustin Johner som hittade rätt. Kanadensaren sköt 2-2 i powerplay när hemmalagets Marcus Jonsson satt utvisad.

VLT:s hockeyreporter Anders Granlund följer matchen på plats:

- Tingsryd har haft bra powerplay. VIK bättre första tio men efter Tingsryds första powerplay efter 11.57 har gästerna tagit över, säger han.

Noterbart är att VIK:s forward Peter Öberg klev av i mitten av den första perioden med en befarade huvudskada.

I den andra perioden var det ställningskrig till en början. Men via ett powerplay mitt i mittronden tog VIK över matchen. Mikael Zettergren hade en jättemöjlighet att ge hemmalaget ledningen efter knappa 16 minuter - men gästernas keeper Michal Zajkowski svarade för en "omöjlig parad".

I stället kunde Victor Rollin-Carlsson ge gästerna ledningen efter 18.01.

- Det var en fladderpuck som seglade in vid Daniel Sperrles vänstra stolpe. Ett märkligt mål, säger VLT:s hockeyreporter Anders Granlund .

I den tredje perioden försökte VIK komma ikapp. Men hemmalaget hade svårt att skapa några heta målchanser. Två stycken gick att räkna till i slutakten.

Broc Little bommade ett friläge och på returen prickade backen Niclas Lundgren stolpen.

- VIK tryckte på mot slutet men hade svårt att skapa några riktigt heta chanser. Tingsryd var tunga att möta,  säger Anders Granlund.

Vad tyckte du om matchen i helhet?

- En riktig skitmatch.