Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjo och tjim med Abba-kopiorna

Låtarna är naturligtvis Abbas, dem vi minns från 70-talets originalgrupp och gärna hör igen och igen. Tributebandet får med sig publiken och det är största behållningen.

Originalet Abbas arr och sound är och förblir antagligen oefterhärmligt. Då spelar det nog ingen roll att rollfigurerna ”Anietta”, ”Bjorn”, Benny och Frida (som de presenterade sig själva) med blanka scenkläder i Abba-stil och på lite avstånd också utseendemässigt liknar Agneta, Frida, Björn och Benny.

De framför låtarna med sprudlande energi och lägger ner mycket krut på att publiken ska delta.

Gruppen uppmanade ofta under konsertkvällen publiken till handklappningar högt över huvudet, att vifta i takt med mobiltelefonerna tända, att sjunga med i refränger och ställa sig upp i raderna och ”dansa” under ledning av Frida och Agneta på scenen.

Det var stundtals rejält med tjo och tjim i salongen och de flesta låtar var i det här sammanhanget som gjorda för allsång, dans och handviftningar.

Waterloo, Honey honey, SOS, Fernando, I do I do I do – alla oförglömliga hits togs entusiastiskt emot av publiken. Lite störande var att Agneta- och Frida-kopiornas sångröster ofta dränktes av en ihärdigt spelande trummis.

De här fyra är utan tvekan duktiga sångare och musiker och mycket erfarna. De har enligt sin hemsida genom åren uppträtt tillsammans med stora stjärnor på scener runt om i världen.

Abba älskas fortfarande och kan vi inte få uppleva de äkta medlemmarna i gruppen måste väl en grupp som den här duga en fredagskväll i Västerås i november.

Ja, jag vet, man borde inte jämföra ett Tribute-band med originalet, men det är ju oundvikligt om man nu ”kan” Abbas musik. Det gäller väl att ha överseende med att det inte låter ”som det ska”, men det tar emot.

Abbas tolkare förtjänar att bli omnämnda med sina egna namn, även om inte många lär komma i håg vad de heter när de klivit av scenen. Aileen McLaughlin är Agneta, TJ Davis är Frida, Robin Scott är Benny och Jules Dodd är Björn. På scenen fanns även Andreas Jens, bas, och Barry Cook, trummor.

Det hände

Vad: 1974 Tribute to Abba

Var: Västerås Konserthus

När: Fredag kväll