Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvåkare dödshotade kontrollanter

Biljettkontrollanterna sprang för sina liv när en tjuvåkare exploderade av ilska. Nu döms den 46-årige mannen för hot mot tjänsteman.

Det var den 1 augusti förra året som biljettkontrollanterna tjänstgjorde på buss nummer 14. Vid Råby klev den 46-årige mannen och hans två barn på.

Mannen ombads visa sin biljett, vilket han gjorde. Sen går mannens och kontrollanternas uppgifter isär. Enligt kontrollanterna svarade mannen att barnen var tre år. Mannen förklarade för rätten att hans son svarat att han var sex år, vilket han trodde stämde. I själva verket var barnen fem och sju år gamla.

När en av kontrollanterna ringde till polisens sambandscentral för att få personidentiteterna, bekräftade de pojkens ålder. När mannen fick veta mycket att han skulle betala 540 kronor exploderade han av ilska.

Han började skrika okvädingsord och att han skulle döda kontrollanterna. Det hela slutade med att kontrollanterna sprang allt vad de kunde längs Surahammarsleden för att undkomma honom.

46-åringen nekar till brott och under rättegången sa han att han trodde att kvinnorna var tjuvar som försökte blåsa honom på pengar. Han märkte inte att de hade uniformer på sig.

Tingsrätten tror dock inte på mannens förklaring. Mannen döms till villkorlig dom och 80 dagsböter à 80 kronor.