Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvarna lyfte ut Pressbyråns fönster

Under alla år Pressbyrån legat i nuvarande Västerås Central har man inte drabbats av allvarligare inbrott. Förrän nu. Tre, varav ett försök, har inträffat på kort tid.

Agneta Wilhelmsson är franchisetagare och chef för Pressbyrån i Västerås Centralstation. Hon och personalen möttes av en tråkig syn på i går morse:

– De hade lyft ut rutan och tagit sig in, säger hon och fortsätter:

– Det är tredje gången på en månad som det här händer. Första gången hade de krossat rutan. Andra gången hade de lyft ut rutan – men förmodligen blivit skrämda eftersom de inte varit inne. Och nu har de tagit sig in.

Pressbyråbutikerna bedrivs på franchisebasis. Det är franchisetagaren som äger och ansvarar för företaget – det är alltså inte någon anonym jättekoncern som drabbas utan i det här fallet Agneta Wilhelmsson. Och i förlängningen personal och kunder.

Rent fysiskt var det lite dragigt i butiken i går förmiddag.

– Glasmästaren hade så mycket att göra att de inte kunde komma förrän eftermiddagen, säger Agneta Wilhelmsson. Provisoriska lösningar blåste bort.

Nu väntar diskussioner med Pressbyråns centrala administration om höjda säkerhetsåtgärder med tanke på att det är tobak som stulits.

– Jag ska prata med min distriktschef, det är viktigt att sådant här görs rätt.