Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuven gjorde anspråk på hans stulna hjul

Hjulen på Niklas Voulevas bil stals. När han skulle hämta tillbaka dem var det stopp hos polisen.

Annons

Niklas Vouleva är inte särskilt arg på tjuvarna, som redan är fångade och dömda.

– Jag är mest arg på polisen och försäkringsbolaget, säger han.

Han tillägger att han känner sig ordentligt lurad och att han har förlorat sina hjul – två gånger. Den första gången till tjuvarna, den andra gången till myndig-heter och försäkringsbolag.

Det började med att tjuvar stal både däck och fälgar på hans bil.

– De var svindyra och kostade 10 000, berättar Niklas Vouleva.

Han polisanmälde och anmälde saken till försäkringsbolaget. Men han insåg att hans fälgar och däck skulle dyka upp på internet.

– Jag fick ett tips om att en viss person sålde fälgar som var lika mina stulna. Jag kontaktade honom. Efter att han skickat bilder var jag säker på att de var mina.

Han bestämde träff och kontaktade polis. Försäljaren, en västeråsare, blev ganska överraskad. Polisen kunde gripa fyra personer och både däck och fälgar hamnade hos polisen.

– Dagar, veckor och månader gick. Så ringde polisen och sa att jag kunde hämta däck och fälgar i Västerås.

Det var långt att åka. Han arbetar i Västerås, men bor i Fagersta.

– Jag åkte 7 mil för hämta dem. Jag hann packa in dem i bilen och hann till och med ta en bild som jag lade ut på Facebook. Men när jag skulle åka iväg, då blev det problem igen. Polisen stoppade mig och sa det blivit fel. En av tjuvarna gjorde plötsligt anspråk på dem.

Saken var ju inte avgjord i domstol än. Tjuvarna nekade. Möjligen var det där som det blev fel. Niklas Vouleva vägrade först att lämna tillbaka hjulen, men var tvungen. Besviken åkte han hem.

Men nu har domar fallit. En av tjuvarna fick fängelse.

– Och det är jag inte missnöjd över, men jag får inte tillbaka mina hjul i alla fall!

Nu ansåg i stället försäkringsbolaget Vardia att det ägde fälgarna.

– De hade betalat mig en mindre summa som gjorde att jag kunde köpa några mer eller mindre slitna hjul, så bilen inte skulle stå på underredet.

Men nu ansåg Vardia att det var full betalning.

Varken Västeråspolisen eller Vardia kan uttala sig om detta enskilda fall. Skadechefen Karolin Bernås på Vardia uppger dock att fälgar och däck snabbt minskar i värde och att självrisken 1 500 också måste räknas av.

Niklas sammanfattar:

– Här står jag som ett fån. Vad får jag ut av detta? Ingenting. Jag förlorade mina hjul ännu en gång. Jag är besviken på rättssystemet.