Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog fel pedal - kraschade med busskur

En förare körde för snabbt i en kurva på Hammarby och råkade av misstag krascha rakt in i en busskur. Föraren råkade helt enkelt trampa på fel pedal. 

Det var strax efter klockan halv nio på måndagskvällen som en förare i 20-års åldern kraschade sin nyinköpta sportbil i en busskur på Hammarbyrampen.

Det skulle kunnat vara en biljakt som legat bakom kraschen men istället rörde det sig om ett misstag i trafiken.

- Han skulle bromsa i en kurva men råkade helt enkelt komma åt fel pedal, så det blev full gas istället, säger Martina Saghamre, inspektör på polisens länskommunikationscentral.

Föraren kom körandes från stan på Köpingsvägen och skulle svänga av när olyckan inträffade. Han klarade sig oskadd men både bilen och busskuren är totalkvaddade. Enligt polisen har alkohol inte varit inblandat.

- Nej, det har vi inga misstankar om. Han var lugn och sansad när han ringde till oss. Dock lät han väldigt ledsen och upprörd och det kan jag självklart förstå. Vi har inga misstankar att han skulle varit berusad eller påverkad, säger Martina Saghamre.

Vittnen på plats vittnar om att föraren var oskadd och i full färd med att ringa bärningsbil och polisen kort efter olyckan. Busskuren och platsen ska även ha varit tom på människor. Det har inte funnits någon risk för allmänheten vid olyckan.