Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog stryptag på sambo när han låg på henne – menar att det var självförsvar

Mannen la sig på sin sambo och tog stryptag på henne. Sen slog han henne i magen och ryggen. Nu döms 26-årigen från Hallstahammar för flera fall av misshandel.

Den 26-åriga mannen från Hallstahammar döms av Västerås tingsrätt för att ha misshandlat sin sambo vid flera tillfällen.

Vid ett tillfälle har han enligt tingsrättens dom vid ett gräl puttat och slagit henne så att hon fått en blåtira över ögat.

Vid det andra tillfället som 26-åringen döms för har han lagt sig över henne i sängen eftersom han blev arg på henne. Mannen höll fast hennes armar och tog ett grepp runt hennes hals. Kvinnan berättar för Västerås tingsrätt att hon kom loss genom att sätta ett knä i magen på honom och spotta på honom. Då ska han ha gett igen med hårda sparkar och slag i magen och på ryggen. Sambon berättar att hon var rädd att han skulle döda henne.

Mannen erkänner att de bråkat vid flera tillfällen och att han varit arg på kvinnan. Vid de tillfällen då han knuffat henne gjordes det i nödvärn menar han och var inte av den grad att det kan räknas som misshandel. Vid tillfället i sängen menar mannen att han föll över kvinnan och att våldet i samband med det var självförsvar.

Tingsrätten menar att kvinnans knä i magen räknas som nödvärn men att mannens våld vid de två tillfällena inte var nödvändigt.

Mannen döms för två fall av misshandel till skyddstillsyn och samhällstjänst.

26-åringen är tidigare dömd för misshandel i en annan relation.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här