Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Togs för rattfylla - två gånger

En 51-årig man togs av polisen två gånger på bara några timmar. Vid båda tillfällena misstänker polisen att han kört rattfull.

Första telefonsamtalet till polisen kom vid tiotiden på lördagskvällen. Mannen ska då ha kört full på sin gård utanför Sala. Vittnen ska ha sett hur mannen kört runt och bland annat kört sönder några träd. Då han inte blev tagen bakom ratten så fördes mannen fördes till sjukhus för provtagning och frigavs efter polisförhör. Resultatet från provtagningen är ännu inte klart.

Efter någon timme larmade en bilist polisen. Bilisten låg bakom en bil som vinglade fram på riksväg 70 i riktning mot Enköping.

När en polispatrull kom ikapp och lyckades stoppade bilen så konstaterades det att det var samma bil och samma förare som polisen hade haft att göra med tidigare under kvällen. Då han ertappades bakom ratten denna gång fick han följa med till polisstationen för provtagning och förhör. Resultatet visade att han hade motsvarande en promille alkohol i blodet. Mannen lades in för tillnyktring, bilen togs i beslag och körkortet omhändertogs.