Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolvåring rånade och hotade

En tolvårig pojke är misstänkt för rån och övergrepp i rättssak.

Enligt en polisanmälan till polisen i Kolbäcksdalen ska tolvåringen har utsatt en tre år yngre pojke för brotten.

Det var i samband med att den yngre pojken för några veckor sedan var ute och sålde majblommor som han blev stoppad av tolvåringen.

Tolvåringen ska ha tvingat pojken att lämna ifrån sig de pengar som han fått in på försäljningen samt några majblommor.

– Skvallrar du för någon så ska jag binda fast dig på järnbänken och plåga dig, ska tolvåringen ha sagt enligt  polisanmälan som den yngre pojkens föräldrar har gjort.

Tolvåringen ska tiden efter rånet, under skoltid, fortsatt att hota nioåringen med olika grymheter om han skulle skvallra för någon vuxen.

Det var när yngre pojken började vägra att gå i skolan som föräldrarna förstod att något inte stod rätt till. Efter mycket övertalning lyckades de få nioåringen att berätta vad som hade hänt och de hot som han hade blivit utsatt för.

Det är inte första gången som tolvåringen kommit i klammeri med rättvisan för liknande och andra händelser.

– Eftersom han är så ung kan inte vi göra något annat än att överlämna saken till socialnämnden, säger Roland Hed på polisen i Kolbäcksdalen.

– En sådan här händelse måste vi ju ta tag i så fort det kommer till oss, säger socialnämndens ord_förande i den aktuella kommunen.

– Vi har ett speciellt team som ska jobba med sådana här problem, där det finns folk som kan fatta beslut om åtgärder. Vi är dock inte ensamma om att ha ett ansvar, utan det har även skolan om saker har hänt på skoltid.