Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas Högström (M): Nej, jag skryter inte – vården har blivit bättre

Sven Larsson raljerar över mitt svar med anledning av hans kritik av mitt sätt leda landstinget under förra mandatperioden. Visst drabbades andra landsting av strejk, lågkonjukntur och finanskris.

Det den socialdemokratiske veteranen vet men väljer att inte kommentera var det faktum att förutsättningarna vid förra majoritetsskiftet, då vi tog över, var sämre. Betydligt sämre. Det visade landstingets egna prognoser. Vården i Västmanland har blivit bättre. Det är inget skryt.

Den S-märkte partiveteranen Larsson är också väl medveten om är att vi påbörjade ett förändringsarbete avseende patient-säkerhet, minskad användning av antibiotika, tillgänglighet, säkerhetsinvesteringar och bättre resultatredovisning med mera – allt i avsikt att landstinget skulle bli ett av de främsta i landet.

Larsson insinuerar att jag skryter. Mitt besked är: Nej jag skryter inte.

Jag är väl medveten om problemen i vården och med svårigheterna att styra ett landsting. Sven Larsson och jag kommer inte att bli överens i beskrivningen av resultaten under den förra mandatperioden. Men vi kan säkert bli överens om att sommaren är skön.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel