Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas Östling (S): Proaros problem har inte uppstått plötsligt

Tomas Salzmann (M) med flera tycks tro att Proaros problem uppkommit under desenaste sju månaderna. De försöker även framställa sig själva som de enda som ser problemen och som är villiga att göra något åt dem.

Sanningen är dock en annan. De problem som Proaros hanterar i dagsläget var kända till stor del redan under förra mandatperioden när de borgerliga partierna styrde. Redan 2006 fanns exempelvis idéer om att avyttra Wenströmska.

Salzmann får diskutera med förre Pro-arosordföranden Lars Kallsäby (C) varför det inte gjordes. Det var också under Kallsäbys ordförandetid som det enhälliga beslutet fattades om att utrymma Gideonsbergs-skolan för nysatsningen på Kristiansborgsskolan.

Proaros styrelse och ledning jobbar dagligen med de problem som Salzmann och hans borgerliga vänner lyfter fram. Det är dock tråkigt att de bara slår ifrån sig. Det vore bättre om de borgerliga företrädarna i stället jobbade konstruktivt och tog ansvar i styrelsen.

Dialog och samarbete är alltid bättre än monolog. Vi i de rödgröna partierna – Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet – har som exempel en samsyn i kommunstyrelsen med de borgerliga partierna i Västeråsalliansen – Moderaterna, Folk-partiet, Centern och Kristdemokraterna – om att Proaros får använda 10 miljoner kronor till läraromställning.

Vi uppfattade även att vi var rörande överrens med de borgerliga partierna på föregående kommunstyrelsesammanträde om hur vi ska hantera lokalen Wenströmska. Där talade vi om behovet att noggrant se över alla alternativ så att staden inte fattar ett beslut som senare visar sig oklokt.

Men Salzmann talar kanske aldrig med de borgerliga företrädarna i kommunstyrelsen?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel