Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårsförälder: HPV-vaccin ett onödigt och dyrtexperiment

Annons

Jag förundras över hur medicinska experter och vanliga medborgare okritiskt sväljer allt från läkemedelsindustrin, i tron att all sjukdom går att överbrygga med hjälp av läkemedel (vilket insmickrande ord = medel som läker).

Nu jublar prominenta läkare i länet över beslutet att man valt Gardasil i stället för Cervarix därför att Gardasil skyddar mot fyra stammar av HPV-virus, jämfört med två stammar för Cervarix. Båda är utvecklade för att ge skydd mot två av de cirka 15 stammar som kan orsaka livmoderhalscancer, stammarna HPV16 och 18. Gardasil ger dessutom skydd mot två stammar som ger hud- respektive könsvårtor (kondylom), stammarna HPV 6 och 11.

Det faktum att man nu valt Gardasil framställs av medicinska experter som en jättestor vinst för länets unga flickor. Den som tar sig besväret att kolla fakta om dessa så kallade ”livmoderhalcancervacciner” såsom de ofta fel-aktigt refereras till i medierna, kan finna ganska många frågetecken runt dessa så kallade ”läkemedel”.

1. Testerna för vaccinen har körts i ”fast forward” med alla tänkbara medicinska instanser ivrigt påhejande. Däribland Nobelkomittén, vars huvudsponsorer som också finansierat marknadsföring av HPV-vaccin är/har varit under utredning för mutbrott i samband med turerna kring Nobelprisnomineringen i medicin 2008.

2. Det finns inga bevis för, och inga kliniska studier som visar att Gardasil skyddar mot cancer vare sig i kort- eller långtidsperspektiv.

3. Enligt en ledande forskare hos Merck (Gardasil) varar skyddet mot klamydia endast cirka två år. Detta är enda skillnaden mellan de två konkurrenterna!

4. I kliniska försök har skyddet mot HPV avtagit efter fyra år varefter försökspersonerna gavs en fjärde dos för att öka antikropparna mätt i blodet på deltagarna. Detta var de värden som rapporterades av läkemedels-företaget Merck, trots att den normala serien av doser endast omfattar tre sprutor.

5. Tveksamma metoder vid utvärderingen av vaccinet; Merck använde ett placebo som innehöll aluminium (en adjuvant som används i flertalet vacciner i dag i stället för kvicksilver som tidigare). Aluminium kan bland annat orsaka imflammationer och som gör den så kallade blod-hjärn-barriären genomtränglig för gifter (och för läkemedel). Inte riktigt okej för ett placebo som referens för biverkningar.

6. Ett antal av de unga kvinnor som dog under försöken dog i bilolyckor. Merck rapporterade inte ifall dessa var passagerare eller förare vid olycksfallen.

Detta kan vara kritisk information när det gäller vaccinets säkerhet, eftersom en vanlig biverkning av vaccinet är plötslig svimning. (Körkortsmyndig ålder i USA är16 år).

7. De flesta av dödsfallen vid studierna av vaccinen skrevs av som slumpmässiga.

8. Långt över 100 dödsfall i världen hittills har troligen orsakats av HPV-vaccin, beroende på vem som räknat och hur. Alla biverkningar skall i USA enligt en lag från 1986 rapporteras till det så kallade VAERS-registret. Detta sker enligt vissa experter endast i cirka 10 procent av fallen.

9. Livmoderhalscancer kvalar inte ens in på tio-i-topp bland dödsorsaker bland kvinnor, som om livmoderhalscancer inträffar, vanligen sker i medelåldern cirka 20 till 40 år efter HPV-infektionen. Förmodligen finns det bättre grejer då – i framtiden alltså, när våra döttrar kommit dit.

Redan nu finns möjligheten till regelbundna cellprov som för närvarande ger en bortåt 90-procentig cancerprevention vid tidig upptäckt av cellförändringar.

10. Biverkningarna; Vid jämförelse med ett annat vaccin, Menactra (mot hjärnhinne-inflammation) så hade Gardasilklienter bland annat;

w 4 gånger fler dödsfall, hjärtstopp, lupus

w 9 gånger fler plötsliga svimningar

w 15 gånger fler strokeanfall

w 33 gånger fler blodproppar

Slutligen vill jag att alla föräldrar till unga flickor fråga sig; Vem tar riskerna för detta experiment som vaccineringen innebär, och vem drar nyttan av denna svindyra skatte-betalade vaccinering?

Glöm aldrig att en viss mängd flickor (och snart också pojkar) kommer att dö av biverkningar globalt för detta experiment, och mångdubbelt fler kommer att skadas för livet (allt från infertilitet till invaliditet finns i registret av allvarliga biverkningar) för att, kanske om mer än 20 till 40 år, förhindra motsvarande i dag cirka150 dödsfall per år i Sverige i en redan nu relativt lätt undvikbar cancerform. Vem vet om någon ens dör av det om 20 år med eller utan vaccinet?

Mest liknar det hela rysk roulette med våra barns hälsa som insats. Jag säger ett bestämt nej till att låta mina barn delta i detta onödiga, vansinniga ”experiment”, oavsett vad doktorerna säger. Jag tror inte att dessa har så stora möjligheter att ifrågasätta den så kallade evidensbaserade medicinen, utan stora yrkesmässiga risker för dem själva.

Som lekman (utan risk att bli ifrågasatt på jobbet eller bli avskedad) kan jag ibland tycka att denna så kallade evidensbaserade medicin bara är ett finare ord för marknadsföring av mediciner, som vi inte alla gånger har ett reellt behov av, men som med hjälp av en massa mer eller mindre avancerad sifferexcercis, och vitrockade auktoriteter, kan få oss att tro på.

Denna gång tror jag på en definitiv flopp. En dyr sådan.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons