Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppmodernt - men ingen Imax 3D

SF-Bio:s beslut att bygga nya Filmstaden i kvarteret Kol är startskottet för att återupprätta kvarteret som Västerås nöjescentrum.

- Det här avtalet med SF Bio kommer att ge oss ordentlig draghjälp att få dit nya aktörer till kvarteret, säger Christian Brobeck, vd för Aroseken, som äger fastigheten.

Att SF-Bio valt att lämna Gallerian beror först och främst på att det inte går att bygga dagens moderna biografer i de nuvarande lokalerna. Den nya Filmstaden kommer troligen bli landets första heldigitaliserade biograf där alla salonger kommer att kunna visa 3D. Men någon IMAX-3D-biosalong blir det inte.

- De flesta människor klarar bara av 45 minuter långa filmer i det formatet, sedan blir de illamående, säger Mats Kullander, etableringschef på SF Bio.

Den största filmduken kommer troligen bli drygt 14 meter och kommer vid invigningen vara den största som SF Bio har.

- Varje salong kommer att ha omkring 40 högtalare. Varje salong blir ett rum i rummet och stå på gummiklossar så att inget ljud känns i de andra salongerna.

Läs mer i tisdagens papper-vlt.