Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppmöte för Black Sheeps

Seger med helt otroliga 2-24 senast. Men nu väntar betydligt svårare motstånd för Hallsta HK när tabelltrean Hällefors tar emot.

Toppstriden i ishockeyns division 3 tätnar. De svarta fåren i Hallstahammars HK ligger en poäng efter tabellettan Guldsmedshytte SK, och ligger på ett bra skär efter att de formligen krossat jumbon HC Örnen.

-Det var väl jämnt i kanske 40 sekunder i den matchen. Sedan började vi spela rak hockey och med det kom målen, säger Black Sheep-tränaren Magnus Lundevall om 22-måls förnedringen av HC Örnen.

I morgon kväll väntar dock betydligt svårare motstånd. Hällefors IK ligger på en tredjeplats i tabellen fyra poäng efter Hallsta HK.

-Det blir tuffare nu men vi har självförtroendet med oss. Hällefors är väldigt svåra på bortaplan men vi möter upp med det bästa laget vi kan ställa på ett par ben, säger Lundevall inför mötet.

Kan det inte vara så att segern mot Örnen stigit er åt huvudet?

-Nej det tycker jag inte. Vi kommer inte att gå in på en skridsko utan det är fullt ös som gäller.

Hallstahammars HK ligger i en bra position för att klättra upp en division, något som tränaren Magnus Lundevall är övertygad om att de kommer göra.

-Vi har goda förhoppningar om att ta oss till tvåan. Framförallt nu när vi har fått några spelare från Syrianska. Men det gäller att pucken studsar rätt i playoffen då det är helt annat än vanligt seriespel då, säger Lundevall.

Några orosmoln inför mötet med Hällefors?

-Största orosmolnet är om vår målvakt inte får det att klaffa. Han arbetar i Stockholm och kan inte vara med på alla våra träningar. Hittills har det fungerat bra men klaffar det inte för honom tappar vi tryggheten bakåt.