Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppspelarna nobbar Tigers

Flera toppspelare har nobbat Rönnby Tigers. Nu får laget klara sig utan nyförvärv – vilket dock inte oroar klubbledningen.
– Vi har en sjukt bra trupp, säger Bosse Hägglöf.

Alla elitserieklubbarna har värvat. Vissa lag har förstärkt med klasspelare medan andra plockat in mer okända namn.

Rönnby är enda klubben som inte har lyckats värva – men samtidigt har man inte tappat någon spelare.

– Det är otroligt att samtliga valt att stanna. Det är väldigt kul och tjejerna är oerhört lojala. Det tyder på att vi gör något riktigt bra i Rönnby, säger Bosse Hägglöf i sportkommittén.

Är det inte oroväckande att ni inte har lyckats med någon värvning?

– Nej, jag tycker det ser så bra ut ändå. Vi får ju tillbaka våra långtidsskadade spelare (Katarina och Sanna Tuominen, Sara Stålberg). Klarar vi oss utan skador kommande säsong kan vi vinna guld igen. Inget snack om det.

Rönnby har lagt locket på när det gäller spelarjakten men VLT kan nu berätta att klubben jagade Moras poängstarka duo Therese Karlsson och Amanda Larsson. Men där fick Rönnby nobben ganska tidigt.

– Vi kände rätt omgående att de ville stanna kvar i Mora eftersom de har ett år kvar på kontraktet. Vi hoppas i stället kunna värva någon av dem efter nästa säsong.

Den senaste tiden har Hägglöf och kompani jobbat hårt för att locka över en annan spelare från Mora – centern Kajsa Reingård som har landslagsmeriter.

Men där blir det inte heller något på grund av att Rönnby inte kan erbjuda jobb.

– Vi hade ett jobb på gång men sedan har förhandlingen med Reingård dragit ut på tiden och då försvann det här jobberbjudandet. Vi pratar fortfarande men att hon väljer oss känns långsökt. Vi räknar inte med att få in något nyförvärv.

Rönnby har, liksom de flesta andra klubbarna jagat Iksus landslagsback Malin Eriksson, men fick även där nej tack. Eriksson har flyttat till Stockholm och väljer med största säkerhet Djurgården.

– Det lag som får henne är bara att gratulera. Vi har jobbat hårt på flera spelare men det är bara att konstatera att Västerås ligger taskigt till geografiskt sett. Det finns inte på kartan att någon spelare från Stockholm skulle komma till Västerås. Det är svårt att få spelare att flytta hit enbart för innebandyns skull.