Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tornberg till Tillberga

Tillberga har redan signat Anders Östling och Andreas Bergwall. På måndagen gjorde elitserienykomlingen klart med ännu ett tungt nyförvärv – Johan Tornberg.
- Det blir en riktig höjdare, grymt inspirerande, säger han.

VLT avslöjade att Tillberga Bandy jagade hockeyprofilen Johan Tornberg redan den 10 april.

I dag måndag skrev den förre VIK-tränaren på ett ettårsavtal med TB.

Nästa säsong kommer han tillsammans med Per Fosshaug leda elitserienykomlingen.

- Det här blir en ny utmaning för mig och jag har känt att det är spännande. När jag känner att ”shit, vad ska jag göra där” då hoppar jag på det, säger Tornberg.

Tanken är att han ska hjälpa Tillberga med ledarskapsfrågor och fysisk träning.

Tornberg kommer att jobba kvar som expert på Viasat Hockey, men vara med på TB:s träningar och så många matcher som det finns tid till.

- Pelle kommer ju att ha hand om helheten, sen får vi se vad jag ska vara med och peta i. Jag kommer att finnas där som ett stöd och ett bollplank, säger Tornberg som redan nu skickar en hälsning till TB:s spelatrupp:

- De som tror att de kommer att få en bra och lugn sommar kan tänka om, säger han och skrattar.

TB:s sportchef Tobias ”Zocke” Johnsson är nöjd med tränarvärvningen och säger:

- Vi vill stärka upp på ledarsidan och där är ju Johan förbannat duktig och en bra ledare. Det finns många bitar som går hand i hand när det gäller idrotterna så han kommer att bistå med ledarbiten och jobba med individen och gruppen. Sedan faller det sig naturligt att han hjälper till med fysiken och skridskotekniken. Där ligger hockeyn i framkant.