Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tornbergs skarpa kritik mot Örebro: "Hudacek ville inte träna – han var lat"

Han var tränare i Örebro Hockey, men fick sparken efter 23 dagar som huvudtränare.
Nu är Johan Tornberg hockeyexpert i Cmore, och passade på att såga lagbyggaren Pontur Gustafsson och målvakten Julius Hudacek i en paus av mötet med Linköping på lördagen.
– Hudacek ville inte träna. Vi var tvungna att ha tre målvakter, han orkade inte annars, sa Tornberg bland annat i Cmore.

Johan Tornberg var assisterande tränare i Örebro Hockey under Kenta Johanssons tid i klubben. När Kenta hoppade av efter fyra omgångar av förra säsongen blev Tornberg och Lasse Ivarsson tränare med delat ansvar.

Nästa förändring på tränarsidan var att Tornberg fick eget huvudansvar, innan klubben i februari valde att sparka såväl Tornberg som Ivarsson och ta in Niklas Sundblad och Petri Liimatainen i stället. Kvar blev då Niklas Eriksson.

I första pausen i mötet mellan Örebro Hockey och Linköping på lördagen valde Johan Tornberg att ta bladet från munnen om förhållandena i klubben han jobbade i.

Bland annat kritiserade han målvaktshjälten Julius Hudaceks inställning.

– En jättefin och varm människa. Men han ville inte träna. Gjorde lite som han ville, och det är klart att det blir ett problem när övriga spelare i truppen ser det. Han kan beskrivas med tre bokstäver. L-A-T, sa Tornberg.

Niklas Wikegård, expert i samma studio, ställde frågan om inte det var något som Tornberg i egenskap av tränare borde satt stopp för.

– Jo, men samtidigt var det inte möjligt när sportchefen Pontus Gustafsson krävde att Hudacek skulle spela. "Det är han som säljer biljetter, det är han som är stjärnan. Han är Hudashow", svarade Tornberg på det.

Tornberg var heller inte nöjd med hur klubben, under Pontus Gustafssons ledning, scoutade och värvade spelare.

– Vi kan ta exempel som Jakub Petruzalek, Justin Hodgeman och Miko Lehtonen, spelare som var värvade för att leda laget men som inte gjorde det. De var inte bra nog, fick också sitta på läktaren. Vi hade en miljon kronor i månaden på läktaren en del matcher, sa Tornberg.

Johan Tornberg var däremot imponerad av Örebro Hockeys nuvarande ledning, och lagets sätt att spela hockey under Niklas Sundblads ledning.