Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för sommarens banarbete – tåg blir buss mellan Bålsta och Stockholm i sommar

Precis som föregående år måste tågresenärerna på Mälarbanan åka buss mellan Bålsta och Stockholm och omvänt under en del av sommaren.

Annons

Anledningen är den pågående stora utbyggnaden av Mälarbanan till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll som innebär att Trafikverket måste stänga av järnvägen för trafik helt på vissa sträckor..

I år omfattar avstägningen tågtrafiken mellan Sundbyberg och Jakobsberg där all tågtrafik stängs av från tidig morgon tisdag 4 juli. Inte förrän första morgontåget 14 augusti går trafiken som vanligt igen.

För SJ:s resenärer på Mälarbanan innebär det ersättningsbuss på sträckan Stockholm/Sundbyberg-Bålsta och omvänt.

Bussarna körs efter särskild tidtabell som förhoppningsvis är anpassad till avgående och ankommande tåg i Bålsta (historiskt sett kan dock problem uppstå när köer på E18 och anslutande vägar i morgon- och kvällsrusning hindrar även ersättningsbussarna).

SL:s pendeltåg är avstängda Jakobsberg-Sundbyberg och omvänt och ersätts med bussar mellan stationerna och mellanstationer.

Restiden till och från Stockholm/Sundbyberg förlängs med minst en halvtimme enligt den särskilda tidtabell för tågen som börjar gälla från och med tisdag 4 juli till och med 13 augusti.

De som reser från Västmanland till och från Stockholm med tåg den kommande månaden bör alltså ta mycket god tid på sig för att vara säker på att komma fram.

Mer läsning

Annons