Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkelriktat på E18 första helgerna i maj

De två första helgerna i maj kommer E18 att stängas av i ena riktningen mellan Skallbergsmotet och Rocklundamotet. Detta på grund av att Mälarenergi ska byta ut sina rör.

Annons

Under två helger i maj, vecka 18 och 19, kommer Mälarenergi att utföra ledningsarbeten på E18 mellan Skallbergsmotet och Rocklundamotet.

– Vi ska jobba med våra ledningar för fjärrvärme och vatten, säger Jocke Höök, pressansvarig på Mälarenergi.

När arbetet pågår måste E18 stängas av i en riktning åt gången och trafiken leds då om. Från fredagskvällen den 5 maj fram till tidigt på måndagsmorgonen den 8 maj är trafiken avstängd i riktning mot Stockholm. Följande helg, från fredagskvällen den 12 maj till tidig måndag den 15 maj är trafiken avstängd i riktning mot Köping.

Mälarenergi tror att detta kommer att kunna genomföras utan problem. De västeråsare som har möjlighet att inte köra på de berörda vägsträckorna uppmanas dock att undvika dem för att minska trängseln.

– Har man chans att ta en anna väg så är det bra, säger Jocke Höök, Mälarenergi.

Så leds trafiken om från E18

Den 5 maj kl 20.00 till den 8 maj klockan 04.30 är det avstängt i riktning mot Stockholm mellan Rocklundamotet och Skallbergsmotet. Trafiken leds om via Vasagatan och Norrleden, Riksväg 56 (Bergslagsvägen), Skallbergsmotet och tillbaka ut på E18.

Den 12 maj kl 20.00 till 15 maj klockan 04.30 är det avstängt i riktning mot Köping mellan Skallbergsmotet och Rocklundamotet. Trafiken leds om via Skallbergsmotet, Riksväg 56 (Bergslagsvägen), Norrleden, Vasagatan och tillbaka ut på E18 vid Rocklundamotet.

Läs även: Två trafikolyckor inom en kvart på E18 nära Västerås – kvinna till sjukhus

Mer läsning

Annons