Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvicksundsbron och delar av väg 56 stängs av i fyra veckor

Sedan länge har Trafikverket förvarnat om att Kvicksundsbron kommer att stängas av under sommaren 2017. På måndag är det dags.

Annons

Kvicksundsbron stängs av i fyra veckor från och med måndag 10 juli. Arkivbild.

På grund av underhållsarbete på Kvicksundsbron och väg 56 stängs bron av under fyra veckor, mellan 10 juli och 6 augusti.

Väg 56 stängs också av på vissa delar mellan Rytternekorset och Kolbäckskorset.

Tågtrafiken fungerar som vanligt över bron och båtar kan också passera, dock genom en smalare passage (tio meters bredd under vägbron). Biltrafikanter får dock välja en annan väg, via Arboga. Det kommer att finnas skyltning som visar vägen, meddelar Trafikverket.

För den som ska åka från Västerås till Eskilstuna går det att åka på E18 till Arboga och därifrån E20. Det går även att åka E18 mot Enköping och därifrån riksväg 55 mot Strängnäs och därifrån västerut på E20 mot Eskilstuna , vilket tar cirka 1 h och 15 minuter enligt Google maps.

För den som vill gå eller cykla över till andra sidan bron kommer det att finnas en personfärja under samtliga veckor som den är avstängd. Den ska vara i tjänst dygnet runt och rymmer tolv passagerare, samt sex till sju cyklar. Kring färjan kommer det att finnas personal som hjälper till vid ombordstigning.

■ ■ TIPSA! Påverkas du av avstängningen? På vilket sätt? Kontakta vlt.se via e-post: [email protected],mms/sms: 72021 eller använd Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons