Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt besked: tågen kommer att gå som vanligt till Göteborg

8 000 tågresenärer skulle ha drabbats av stora förseningar och krångel under helgen – det fick Trafikverket att ställa in sitt planerade underhållsarbete så att tågen kan gå som vanligt.

Annons

Trafikverket hade tänkt utföra underhållsarbete på Västra stambanan, vilket skulle ha medfört att SJ ställt in all tågtrafik mellan Göteborg och Herrljunga.

Detta skulle inte ha inneburit några större problem – om det inte vore för att värmeböljan skapat solkurvor på Älvsborgsbanan, där det var tänkt att tågen skulle ledas om.

Med både Västra stambanan och Älvsborgsbanan ute ur bilden gick Trafikverket och SJ under fredagseftermiddagen ut med informationen att alla tåg skulle ställas in mellan Göteborg och Herrljunga – och att det skulle bli i princip omöjligt att hitta ersättningsbussar till de 8 000 resenärer med bokade biljetter som skulle drabbas.

Nyheten om tågproblemen slog ned som en bomb i ett högsommarvarmt Sverige som såg fram emot en intensiv helg med arrangemang som fotbollslandskampen Sverige-Danmark, Stockholm Maraton och Summerburst i Göteborg, evenemang som lockar många besökare som tänkt åka tåg mellan Sveriges två största städer.

Trycket på både Trafikverket och SJ blev så stort att ett pressmeddelande skickades ut klockan 19.42 med rubriken: ”Alla SJ:s tåg mellan Stockholm och Göteborg körs som planerat i helgen”.

Trafikverket och SJ har beslutat att flytta fram det planerade banarbetet till ett annat tillfälle och därmed kan alla resenärer åka tåg precis som planerat.

- Vi är oerhört glada för att Trafikverket har beslutat sig för att flytta fram banarbetet. Ur ett resenärsperspektiv är det helt rätt beslut. Helgen, som innehåller många stora evenemang, är räddad för våra resenärer, säger Malou Sjörin, kommunikationsdirektör SJ, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons