Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågbolag inviger ny morgontur i Bergslagen – med lussefika från Elsas

Lagom till lucia invigs en ny morgonrutt mellan Skinnskatteberg och Västerås via Fagersta. Det firar tågbolagen med att bjuda morgonpigga resenärer på lussefika från Elsas konditori i Norberg.

Annons
Bilden är ett montage. Foto: TT/Fredrik Sandberg och Nils-Olof Strandberg

På luciadagen den 13 december introducerar Tåg i Bergslagen och SJ en ny morgonavgång från Skinnskatteberg till Västerås via Fagersta. 06.30 avgår premiärturen från Skinnskatteberg för att 20 minuter senare stanna i Fagersta.

Det vill tågbolagen fira genom att bjuda morgonpigga resenärer på lussefika från en västmanländsk godsaksinstitution: Elsas konditori i Norberg.

Läs också: Sommarkort ger billiga tåg- och bussresor i Bergslagen även i år

– Tåg i Bergslagen verkar för pendlingen i regionen. Tätare avgångar på tider när människor reser till arbete och skola är mycket viktigt, och just fler avgångar under rusningstid är något som våra resenärer efterfrågar. Därför känns det bra att vi nu får ytterligare en avgång som gör det enklare att pendla med Tåg i Bergslagen, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ, i ett pressmeddelande.

Även de resenärer som reser med tåget från Västerås till Fagersta med avgång 08.50 kommer att bjudas på kaffe.

Läs också: Morgonpendlare får rättvist odlad banan

Den nya avgången innebär att det blir halvtimmestrafik på sträckan på morgon och eftermiddag samt att det blir möjligt att resa mellan Skinnsberg och Västerås utan byte både morgon och kväll. Eftermiddagståget kommer att avgå 16.05 från Västerås.

Mer läsning

Annons