Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafiken åter i gång på Stockholmsvägen efter trafikolycka – en till sjukhus

Räddningstjänsten larmades på onsdagseftermiddagen till en trafikolycka öster om Västerås där två bilar hade kolliderat. En av förarna fick föras till sjukhus. I samband med räddningsarbetet stängdes vägen av helt för trafik.

Vid 13.34 på onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänst och polis till en trafikolycka som inträffat i riktning mot Enköping på Stockholmsvägen öster om Irsta mellan avfarten till Kärrbo och avfarten till Ängsö.

Enligt Mats Länn på polisens regionledningscentral är två personbilar inblandade i olyckan, men det är fortfarande oklart hur den har gått till.

– Det är oklart skadeläge men ett stort läckage från en av bilarna. Om det är drivmedel eller olja vet jag inte, säger han.

Enligt VLT:s reporter på plats, Anders Öhlin, befann sig tre ambulansbilar, två brandbilar och polis på olycksplatsen. En kvinna i 25-årsåldern, föraren av den ena personbilen, klagade över smärtor i ryggen och fick föras till sjukhus.

Stockholmsvägen stängdes av för trafik under den tid blåljuspersonal och bärgare arbetade. Trafiken kunde dock släppas på igen vid cirka 14.40, uppger Anders Ellow, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

– Vi har packat ihop och åkt därifrån, trafiken har släppts på igen. Så nu råder åter full framkomlighet, säger han.

Bägge bilarna bärgades därifrån med rejäla plåtskador. Men på grund av att många bilar vände i stället för att stanna och vänta ska det, enligt VLT:s reporter på plats, aldrig ha blivit några ordentliga köer.

Observera att kartpositionen är ungefärlig och bygger på initiala uppgifter.