Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarkris i Hallsta Basket

Det är tränarkris i Hallsta Basket. En månad före seriestarten står laget utan coach.

Ramin Etemadi var spelande tränare i laget under förra säsongen, men som VLT rappoterat tidigare fortsätter han inte. Etemadi saknar den utbildning som Basketförbundet kräver att coacherna har inför den kommande säsongen i division 1.

HB hade räknat med en återkomst av Martin Hjelm, som tränade laget ett par säsonger innan Etemadi. Enligt Thomsen var Hjelm så gott som klar, men han hoppade av för några dagar sedan. Hjelm har fått arbete i Stockholm och prioriterar det.

– Jag är oerhört besviken. Inte på Martin, jag kan förstå att han väljer Stockholm där han har sitt umgänge. Men jag är besviken på att det här kom så sent, säger Thomsen.

Han har inlett jakten på en ny tränare. Har pratat med en erfaren coach och har några andra namn kvar att ringa. Men det är inte bara att ta första bästa. Personen i fråga måste ha den formella utbildningen (steg 3) som Förbundet kräver. Att hitta en tränare med de meriterna så här nära säsongsstart är inte lätt.

– Det är svårt att få någon bara att flytta till Hallsta och det är svårt att hitta ett jobb också. Även om ekonomin gått åt rätt håll i klubben så är ju resurserna begränsade.

Thomsen hoppas ändå. Om den eventuella tränaren är arbetslös kanske klubben kan få hjälp via arbetsfömedlingen med ett nystartsjobb. Det går möjligen att sy ihop olika lösningar.

– Du hör ju. Vederbörande måste ha rätt tränarutbildning och samtidigt gärna vara arbetslös. Det gör urvalet begränsat.

HB höll sig kvar i norrettan via kval i våras. Men om klubben inte hitar någon tränare inom den närmsta tiden kan det bli så att laget får dra sig ur.

– Vi kan inte vänta hur länge som helst. Om vi åkt ut på sportsliga grunder, så okej. Jag har kämpat hårt i många år för att få ihop allting, och skulle vi falla på tränarfrågan är det oerhört tråkigt, säger Thomsen uppgivet.

Vad händer med HB om ni tvingas dra er ur?

– Ja, det första som händer är att vi lär tappa sponsorer.

Jimmy Widell går tillbaka till Jämtland och Mike Aren försvinner också, oklart till vilken klubb. HB, där spelaren Robert Norström leder träningen, har åtta man på kontrakt inför säsongen och drygt en handfull spelare som inte vet om de tänker spela över huvud taget eller som avvaktar tränarfrågan.

– Det är inte så konstigt. Om det är svårt att få hit en tränare så är det inte lättare att ta hit spelare om de inte vet vem som ska träna laget. Men det är inte spelartruppen jag är orolig för, säger Thomsen.