Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarna: VSK vinner inte serien

Halva norrettan är spelad och VLT har bett tränarna summera säsongen hittills och dessutom sia om framtiden.

Frågorna:1) Vilket lag vinner serien?

2) Vilka tre lag åker ur?

3) Hur ser du på ditt eget lags vårsäsong?

4) Vad säger du om VSK:s vårsäsong?

5) Vad säger du om Syrianskas vårsäsong?

1. HAMMARBY TFF

Roger Franzén, tränare

1. Jag är ingen tippare så det lag med mest poäng kommer att vinna serien.

2. Jag är tråkig och vill inte spekulera i det heller.

3. Vi är jättenöjda med den vårsäsongen som vi har gjort. Den är klart över förväntan och eftersom vi finns till för att fostra och utveckla spelare hade vi inte räknat med att leda serien. Men vi har presterat bra fotboll.

4. Eftersom vi är nya i den här serien kan jag inte VSK:s bakgrund, men de har ett ungt och välorganiserat lag som tagit tillräckligt med poäng för att vara med i toppen. Och jag tror att de kommer att vara ett topplag säsongen ut.

5. De är ett offensivt skickligt lag som kan spela bra fotboll. De har väl haft problem att ta poäng på slutet och sparkat sin tränare.

2. VSK FOTBOLL

Kalle Granath, tränare

1. Hammarby TFF. De är det bästa laget.

2. Carlstad United och Boden kommer att få det svårt. Vilket som blir det tredje laget som åker ur är svårt att säga.

3. Bra. Vi är nöjda med spelarutvecklingen och vi har ett lag som vill utmana oss själva i att bli elitspelare. Vi är inte där ännu, men vi har tagit ett steg åt rätt håll.

5. Jättebra. De har överraskat och är ett stabilt lag i mitten av serien. Nu gäller det bara för dem att be-stämma sig i tränar-frågan och sedan köra 100 procent på det.

Azrudin Valentic, tränare

3. VASALUNDS IF

1. Det kommer att bli jämnt. Det står mellan Umeå, VSK, oss och Hammarby TFF.

2. Carlstad United och Boden. Det tredje laget är svårt. Det står mellan Östersund och Gröndal.

3. Den är helt okej. Det kunde vara bättre och vi borde ha haft någon poäng till eftersom vi förlorat två hemma-matcher mot Syrianska och Boden. Men vi har tappat 16 spelare sedan ifjol, det ska vägas in.

4. Jag är positivt överraskad. De är välorganiserade defensivt och har snabba och farliga omställningar. Ett lag som VSK med den arenan och den publiken ska spela i superettan.

5. De har ingen kontinuitet. Jag tror att det fattas något i organisationen runt A-laget. Sen kan de vinna mot vilka som helst, men samtidigt förlora mot vilket lag som helst.

4. UMEÅ FC

Håkan Bäckström, sportchef

1. Vasalund. De har smygit med bra i bakgrunden och har rutin från spel i superettan. De blir farliga.

2. Boden, Carlstad United och Valsta Syrianska.

3. Vi är nöjda. Vi har en målsättning att vara ett topplag och det är vi efter 13 omgångar. Nu vill vi fajtas om att bli etta eller tvåa efter 26 matcher.

4. De har ett bra lag. Jag tror de kommer slåss med oss och Vasalund om att bli etta eller tvåa. De är bra individuellt och uppträder som ett lag.

5. En positiv överraskning för mig. Vi mötte de här uppe i sista våromgången och jag tycker att Sebastian Sallanto är den bästa spelaren som beträtt Gamliavallen så här långt. Däremot känns de inte lika bra som ett lag som Västerås, men de har riktigt bra individuella spelare.

Andreas Brännström, tränare

5. IK SIRIUS

1. Det gör vi. Vi har inte spelat med samma lag två veckor i rad en enda gång. Vi har haft en så pass svår vår man kan ha och ändå inte haft svårt för de bra lagen.

2. Boden och Carlstad. Sen står det mellan flera lag på den sista platsen.

3. Vi hade velat ha fler poäng. Vi är nöjda med vårt försvarsspel men hade velat ha en bättre offensiv utdelning.

4. Jag är jätteimponerad. De har rest sig efter riktiga bottennapp och inte haft en enda längre svacka trots sitt unga lag. Jag upplever dem som väldigt vältränade och organiserade.

5. De har bra offensiva och individuellt skickliga spelare. Men defensivt är de ett av de klart sämsta lagen i serien. De är väldigt offensivt balanserade och har spelare som inte är intresserade av att ta ett defensivt ansvar. Det lägger stor press på backlinjen.

Chabo Abdo, fotbollsansvarig

6. ARAMEISKA SYRIANSKA

1. Umeå. De är väldig starka offensivt.

2. Det är svårt. Boden, trots att de slog oss, Carlstad och Forward.

3. Vi har blandat och gett. Men med åtta nya spelare och en ny tränare så tar det tid. Vi hade som mål att vara topp fem och vi är en poäng efter. Det är helt okej och jag tror att vi kommer att ta fler poäng i höst.

4. Jag är imponerad. De har gjort det väldigt bra med ett ungt lag. Det är Hammarby TFF och VSK som har bäst linjer i spelet i serien och de vet vad de ska göra både offensivt och defensivt.

5. Jag förstår inte hur de resonerar och agerar. Melke Alan är en krävande tränare och lägger inte spelarna ner den uppoffring som krävs i hans spel kan man bli straffade. Men de har tagit 17 poäng. Det får de vara nöjda med. Jag trodde att de skulle ligga där nere.

7. SYRIANSKA IF

Yehia Malla, tränare

1. Det är fortfarande öppet. Men jag tror att Hammarby kommer att vinna och satsa fullt ut eftersom huvudklubben riskerar konkurs.

2. Gröndal, Forward och Carlstad.

3. Vi startade jättebra, sen hade vi en dipp. Senaste två matcherna tycker jag vi har gjort det klart godkänt. Vi kan mer men eftersom det har varit så mycket runtomkring är det godkänt.

4. Kalle (Granath) har gjort det väldigt bra. Den feedback man kan ge dem är tabellen, och där är de tvåa. Han har varit smart och byggt sin tränarfilosofi som han använder på VSK.

8. VALSTA SYRIANSKA

Börje Andersson, sportchef

1. Jag har hört många säga att Hammarby TFF inte kommer att hålla i, men jag tror att de kommer att göra det och vinna serien.

2. Vi är ju själva med efter vårsäsongen, så vi får vara försiktiga. Nu hoppas jag att vi kan vända det. Jag tror att Dalkurd, som gått igenom seriesystemet, kan få de svårt. Jag tror även att Boden kommer att få de svårt.

3. Det har varit väldigt dålig och mycket upp och ner och fram och tillbaka. Jag tycker Rickard Bråthe gjorde ett bra jobb, men han fick det inte att stämma. Nu tränar Ranko Djordjic laget. Men det är och har varit irriterat i laget och det är inte bra.

4. VSK är alltid bra och är ett lag som ska vara med i toppen.

5. Jag hade inte förväntat mig att de skulle göra en så bra vårsäsong och de har ett par riktigt bra spelare.

Daniel Kindberg, fotbollsansvarig

9. ÖSTERSUND

1. Hammarby. Jag tror att de bibehåller sin entasiuasm. De har bra flow och många fina unga spelare.

2. Det gör de lag som parkerar där i dag (Dalkurd, Boden, Carlstad).

3. Vi har några poäng till att plocka i höst jämfört med våren. Vårt ojämna och naiva försvarsspel ställde till det i början, men nu har vi fått ordning på det.

4. De spelar en bra och positiv fotboll. Jag ser dom som det laget efter Hammarby som har ett spel som håller för en högre nivå.

5. En frisk fläkt ifjol. I år tycker jag inte de är lika positiva. De spelade bättre fotboll förra säsongen och jag tror den nye tränaren vill ha återgå till det spelet.

10. BK FORWARD

Torsten Medin, fotbollsansvarig

1. Sirius. Det har saknats ett utpräglat bra spelande lag. Jag tror inte på Hammarby eller VSK. Kanske att Umeå kan utmana.

2. Dalkurd, Boden och Carlstad.

3. Vi har inte presterat så bra som jag tycker vi har kapacitet till. Jag tycker vi har ett hyfsat lag som borde kunna ligga på övre halvan. Niklas Klingberg lämnar för Degerfors men jag tycker inte att ett lag är beroende av en enskild spelare, så vi ska nog klara oss.

4. Överraskande att de är så högt i tabellen. Jag tror inte att de kommer att hålla säsongen ut. Jag var inte imponerad av deras spel när vi möttes.

5. De har överraskat positivt. Innan säsongen var det ett av lagen man trodde kunde åka ur. Men de var riktigt dåliga när vi slog de med 5-1. Sen undrar jag lite till om det är bra eller dåligt att de sparkade tränaren, de hade ju trots allt gjort bra resultat.

11. DALKURD

Elvan Cicen, assisterande tränare

1. Umeå. De har jämnast lag.

2. Det är svårt och det finns många om budet. Jag skulle säga att alla lag efter Sirius i tabellen riskerar att åka ur. Däribland vi själva.

3. Den är inte bra. Spelmässigt har det varit helt okej, om man bortser från matchen mot Carlstad. Vi släppte in mål på tilläggstid i tre raka matcher och tappade sex poäng. Sen har vi haft mycket skador, speciellt på våra anfallare och har inte spelat med samma elva i två matcher på raken.

4. Jag har sett VSK ett par matcher och dom är riktigt stabila. Man måste hylla Kalle Granath. Han har fått spelarna att ge 110 procent i 95 minuter i varje match och deras unga lag gjort det riktigt bra. VSK är det bästa av de två västeråslagen.

5. Jag har sett dem en gång utöver matchen mot oss. Syrianska lever mycket på Mattias Mete. Han är en klasspelare.

12. GRÖNDAL

Pascal Simpson, tränare

1. Umeå. De hade en trög start men har ett bra organiserat lag. De har spelartyperna som kan avgöra matcherna och är stabila.

2. Tror att Dalkurd ryker tillsammans med Boden och Carlstad.

3. Jag hade hoppats på fler poäng. Sju poäng på de sista nio matcherna är inte okej. Men vi har haft väldigt otur med skador och avstängningar. Mer än de andra lagen skulle jag nog säga. Nu får vi dessutom försöka hitta en ersättare till David Carlssson som lämnat för Brage.

4. Jag tycker om deras satsning. Det var kul att se deras unga spelare mot oss. De verkar ha lyckats med mixen och kunnat spela in de unga i lugn och ro. Där har vi inte haft det lika lätt.

5. De är väldigt upp och ned. Ena stunden bra och andra mindre bra. De känns inte lika stabila som VSK.

Björn Bråborg, lagledare

13. BODENS BK

1. Hammarby. De har ett ungt och bra lag som spelar fin fotboll. Frågan är om de håller i längden men jag tror det.

2. Carlstad, Dalkurd och Gröndal.

3. Jag tycker faktiskt att vi har spelat bra fotboll i alla matcherna utom de vi fick stryk med 8–2 och 8–0 i, då tappade vi sista 45 minuterna. Men vi har haft mycket skador och sjukdomar och inte kunnat spela med bästa laget egentligen någon gång.

4. De har infriat vad jag trodde om dem innan säsongen. De har gjort det bra och jag tror de är nöjda med sin säsong.

5. Precis som alla Syrianskalag så spelar de en teknisk fotboll. Däremot kan de få problem om man tar ledningen mot dem och håller den, då kan de tappa spelet.

14. CARLSTAD UTD

Roger Werner, tränare

1. Jag tror att VSK vinner. De är unga och hungriga och har ett gediget lag.

2. Oj. Det är en känslig fråga. Men jag tror att Boden, Gröndal och Östersund åker ur.

3. Vi har blandat väldigt mycket och vunnit fel matcher. Vi har ju vunnit mot topplagen och fått stryk av bottenlagen. Det är inte bra när man har som målsättning att hålla sig kvar. Vi kommer att förstärka i sommar och ska göra en mycket bättre häst-säsong.

4. De har gjort en väldigt bra vår. Jag har sett dem i ett par matcher och de har en bra defensiv och många duktiga spelare.

5. Jag har ju bara sett dem mot oss och det känns som att de har flera individuellt skickliga spelare och ett par målskyttar som är väligt bra.