Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarskifte i Roedeers

Men en och en halv månad kvar till seriestart i den amerikanska fotbollen sparkade Västerås Roedeers huvudtränaren Sebastian Lindqvist.

Division 1-klubben har hårdsatsat de senaste säsongerna och coach Sebastian Lindqvist var beredd på att föra Roedeers till superserien i år.

- Verkligen, så det kom som en blixt från klar himmel när jag blev uppsagd av styrelsen, säger Lindqvist som den här säsongen istället ska spela med Nyköping Baltic Beasts i division 1 samt agera assisterande headcoach åt Tyresö Royal Crowns i superserien.

Roedeersordföranden Per Sundström förklarar uppsägningen av Lindqvist på följande sätt:

- Vi kände att det var viktigt att föreningens filosofi stämde överens med huvudtränarens – och det gjorde den inte, säger Sundström.

Västerås Roedeers, som vill fokusera mer på individuell spelarutveckling än på spelsystem, satsar nu på två huvudtränare som har ett förflutet i klubben – Mikael ”Zäta” Göranzon och Mats Sedlacek.

- Det är bra om vi går upp i superserien, men det primära målet är att utbilda bra fotbollsspelare och att ge dem möjligheten att bli så bra som de kan bli, säger Göranzon.

- Vid en förändring påverkas man alltid. Nu är det upp till mig och Zäta att se till att den här förändringen i Roedeers blir positiv istället för negativ, säger Sedlacek.