Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarsonen klar för VSK-konkurrent

Simon Berg lämnade VIK Fotboll för Sirius under sommaren 2015.Men kontraktet förlängdes aldrig – och nu är han klar för VSK-konkurrenten Akropolis.- Jag ser mest fram emot att spöa farsan, säger Simon Berg till vlt.se.

Under fjolåret lämnade yttermittfältaren Simon Berg VIK Fotboll för superettanklubben IK Sirius.

Han blev kvar under hösten – men drogs med mycket skador och lyckades aldrig ta en plats.

Därefter gick kontraktet ut – och sedan dess har det varit tyst kring Berg.

Men nu är han klar för ett topplag i norrettan – VSK-konkurrenten Akropolis IF.

- Jag har tränat med dem ett tag och det har varit på gång, men det känns skönt att det nu är klart, säger han till vlt.se.

Akropolis var nykomlingar under fjolårssäsongen - trots det lyckades man komma tvåa i norrettan efter seriesuveränen Dalkurd och fick därmed kvala mot superettalaget IK Frej.

Dessvärre för Akropolis del blev det inget avancemang - men Berg tror stenhårt på laget inför kommande säsong.

- Dels var de nära superettan och dels är det ett riktigt bra lag. Jag tror att det kan bli ett bra steg för mig och jag hoppas få en stor roll så att jag kan utvecklas. Sedan spelar de en fotboll som passar och tilltalar mig.

Berg tog som sagt steget från division 2-fotbollen till superettan - och kliver alltså ner ett steg i seriesystemet nu. Och han tror att kan bli ett väldigt bra sådant.

- Det var ett stort steg till superettan, men samtidigt väldigt givande även om jag var skadad större delen av tiden. Jag utvecklades ändå och fick känna på lite vad som krävs för att spela där. Att gå ner ett steg ser jag som en chans att få spela för att kunna utvecklas och förhoppningsvis få en viktig roll i laget. Jag vill utvecklas för att sedan kanske kunna komma tillbaka till superettan eller ännu högre.

Har du hunnit prata något med tränaren om hur han ser på dig?

- Lite grann har vi snackat och jag har fått känslan av att de tror på mig. De ser nog mig som en yttermittfältare som ska kunna löpa mycket och bidra med poäng.

Berg beskriver sig själv som en snabb och löpstark spelare, som gillar att komma rättvänd och utmana motståndarna.

I och med det säsongslånga kontraktet med Akropolis står det också klart att Berg kommer att ställas mot pappa Leif Berg, tränare i VSK Fotboll.

- Det ska bli riktigt roligt, faktiskt. Det är ju matcherna mot VSK man kommer att se fram mest emot, liksom att spöa farsan, skrattar han.

Och fortsätter:

- Sen tycker jag att det är kul för jag är ju ändå uppväxt i Västerås och alltid gått på VSK-matcherna. Det kommer bli häftigt att spela på Swedbank (Solid Park Arena från och med nu). Och jag vill ju att det ska gå bra för laget, så länge de är efter oss i serien. De får gärna komma tvåa bakom oss, hehe.

Vad har Leif haft för betydelse i och med den här övergången?

- Jo, men vi snackar ju mycket och det har alltid varit så att han gärna lyssnar på mig först vad jag har att säga. Och när jag har fått berätta så jag har bett om tips och då vill jag inte att han ska vara VSK:s tränare, utan pappa och rådgivare. Så absolut, vi har snackat mycket och han trodde att det kan vara ett bra alternativ för mig.

Hur ser du på VSK-satsningen med Johan Mjällby i spetsen?

- Tror det kan gå bra. Känns som det finns mycket positivt kring klubben, men det är inte alltid lätt att få det att fungera. Men jag tror på det som klubben håller på med och hoppas att det ska gå bra för VSK.

Hur ser du på norrettan 2016 och en eventuell toppstrid?

- Jag tror på en väldigt tuff serie där många lag kan bli riktigt vassa. Jag tror definitivt att VSK kommer att kunna vara i toppen och kriga. För Akropolis del blir nog siktet också mot toppen, även om vi inte har hunnit snacka någon målsättning. Men med tanke på andraplatsen i fjol borde ambitionen vara där. Sedan är det några som har försvunnit från klubben, men jag hoppas att vi blir att räkna med, säger Berg.