Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Tränat som en idiot i sommar”

Helena Lundqvist-Cabrera har varit borta från landslaget i fyra år. I dag är hon tillbaka i Blågult – och är mer laddad än någonsin.
– Jag har tränat som en idiot hela sommaren, säger hon.

Västeråsaren Helena Lundqvist-Cabrera tog ett break från innebandylandslaget 2007 efter VM-guldet. Sedan dess har hon inte varit med.

Men nu är Salas forwardsstjärna tillbaka i hetluften.

I dag startar landslagets träningsläger i Värmland och pågår hela veckan.

Hur ser upplägget ut?

– De första två dagarna är det fystester. Vi kommer att ha en utandningsmask på oss när vi springer. De kommer att mäta syreupptagningsförmåga och sen blir det ett mjölksyretest.

Hur är formen?

– Den är så bra den kan bli så här dags. Vi har bara lirat innebandy i några veckor men jag har tränat som en idiot hela sommaren. Under juni och juli blev det 48 pass. Det ska bli otroligt kul att få vara med i landslaget igen.

Tror du att du matchar de yngre spelarna på fystesterna?

– Det tror jag nog när det gäller ren kondition. Men det jag måste jobba mer med nu när jag blivit äldre är snabbheten och spänsten.

Elitserienykomlingen Sala har hunnit med att spela två träningsmatcher. Den första förlorade man mot Gävle men i söndags vann överraskande Sala mot SM-finalisten Kais Mora med 9–7.

– Vi spelade riktigt bra och vi kände oss faktiskt fysiskt starkare. Jag är inte förvånad.

Lundqvist berättar att hon har gift sig i somras – därav sitt nya efternamn.

– Min kille är från Argentina så vi tog hans pappas efternamn. Det känns lite ovant med nytt namn. Jag har fortfarande inte vant mig vid det

.Anders Granlund