Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Transatlantic blir kvar i Västerås

Verksamheten i Västerås med 33 anställda kommer väl ut i den stora omorganisation som Transatlantickoncernen håller på att genomföra.

–Vi får nu bättre förutsättningar för vår verksamhet, större flotta, större flexibilitet och ny bra kompetens till företaget, säger Anders Linderberg, chef för division Container och platsansvarig i Västerås.

Transatlantic har beslutat att dela upp koncernen i två delar – rederiet Transatlantic och offshoreverksamheten, Trans Viking Offshore, som kommer att noteras på börsen i Oslo. Samtidigt köper man rederiet Österströms International med huvudkontor i Norrköping.

Det innebär att rederiet nu får en flotta på 48 fartyg och en omsättning på 2,8 miljarder kronor.

Verksamheten inom Österströms ska integreras i affärsområdet Industrial Shipping som består av fem divisioner, Bulk, Container, RoRo Baltic, Short Sea Bulk samt Integrated Logistics.

Anders Linderberg ser förändringarna som positiva, inte minst att Transatlantic ska genomföra en emission och ta in omkring 500 miljoner kronor i nytt kapital.

Han tror på en expansion i år. Rederibranschen har haft två tuffa år, men nu börjar det vända.

Bo Lundkvist