Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Transformator stoppade Kraftvärmeverket

En krånglande transformator var orsaken till att värmen försvann natten till torsdag.

Det var klockan 22 på onsdagskvällen som hela Kraftvärmeverkets produktion av fjärrvärme och varmvatten stannade. Orsaken var att hela verket blev utan ström när det blev ett fel i en transformator.

Vid ett-tiden på natten var felet åtgärdat och produktionen i gång igen, men först vid tre-tiden hade Mälarenergi kommit upp i full produktion.

En del abonnenter kan ha blivit utan ordentligt varmt vatten längre än så. Det tar nämligen tid innan värmen når ut i hela fjärrvärmenätet.

- Fjärmevärmetnätet funkar som kroppen, när kroppen stänger av är det fingrarna och tårna som blir kalla först. Så funkar det även i vårt ledningsnät. De som ligger längst ut i nätet blir av med värmen först och när man kopplar in det igen är det de som får värmen sist, förklarar Richard Folkebrant på Mälarenergi.