Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre allvarligt skadadeefter knivskärningar

(Uppdaterad 13.30) Tre män knivskars allvarligt under natten mot söndagen i Surahammar. Två misstänkta är anhållna.

Klockan var 01.05 när polisen mottog ett larm om ett slagsmål utanför en restaurang på Köpmangatan i Surahammar.

Slagsmålet blev knivskärning då de inblandade flyttat sig söderut längs Köpmangatan förbi gågatsdelen. Tre män knivskars allvarligt, männen fördes till Centrallasarettet i Västerås med ambulans.

- Det är tre män mellan 24 och 35 år. Alla betecknas av sjukhuset som allvarligt skadade, säger Roger Götheden, vakthavande befäl vid Västmanlandspolisen och fortsätter:

- En av dem har bukskador, honom har vi inte kunnat höra ännu. Den andre har mindre skador i hals eller nacke och avvärjningsskador på händerna. Den tredjes skador känner jag inte närmare till.

Ingen av männen är dock - enligt preliminära rapporter - livshotande skadad.

Stora polisstyrkor kallades omedelbart till platsen efter händelsen och eftersök med polishund påbörjades.

Strax efter klockan 03.30, alltså drygt två timmar efter bråket och knivskärningen, kunde polisen gripa två misstänkta män, 24 respektive 28 år gamla.

De anhölls senare under natten av åklagare och misstänks för mordförsök.

Det finns många vittnen till händelsen men flera av dem har varit för berusade för att kunna höras av polisen.

- Vi vet inte, men det kan eventuellt finnas ytterligare gärningsmän. Dessutom kan det finnas ytterligare vittnen som vi vill kunna prata med. Därför måste jag vara lite förtegen om vad som hänt, säger Tommy Kämpe vid Västmanlandspolisens krimjour och fortsätter:

- Det har uppstått ett bråk inne på en restaurang, några blev utkastade från restaurangen. Alla fem inblandade har varit inne på restaurangen och på något sätt blivit osams. Det är inget gängbråk eller något sådant, men vi vet inte riktigt varför de blivit osams.

De inblandade var inte bekanta med varandra tidigare.