Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre år efter storbranden – nu är brandvirket slut: "Stänger tungt kapitel i Västmanlands historia"

 
Stora skogsbranden i Västmanland
Visa alla artiklar

Tre år har gått sedan den stora skogsbranden i Västmanland. Föreningen Mellanskog har kört stora volymer brandskadad virke från området som främst använts som energi och sågtimmer. Nu är det brandskadade virket slut.

Under onsdagen lämnade den sista lastbilen med brandskadat virke Mellanskogs uppsamlingsplats.

– Nu har vi skickat Mellanskogs sista lastbil och stänger ett tungt kapitel i Västmanlands historia. På brandområdet växer nu gröna plantor och ny skog är på väg, det känns hoppingivande, säger Niklas Fogdestam, virkesområdeschef för Mellanskog i Västmanland enligt ett pressmeddelande.

Läs mer: Brandorsaken i fokus när den stora skogsbranden hamnar i rätten

Det var drygt 13 500 hektar som brann i storbranden 2014. Mellanskog har hanterat virke som motsvarar 3 500 fullastade lastbilar eller ett fullastat tåg som är 60 kilometer långt. Virket har främst blivit energi och sågtimmer som delvis har exporterats.

Mellanskog skriver i pressmeddelandet att man har planterat två och en halv miljoner plantor på området som nu växer och bildar ny skog.

Läs mer: Nu ska den stora skogsbranden bli teater

Läs allt om stora skogsbranden i Västmanland här