Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre bilar brändes upp i Hallsta i natt

För andra helgen i rad har Hallstahammar drabbats av omfattande skadegörelse. Den här gången tre bränder på en dryg timme.

- Det är ju inte omöjligt att bränderna och det som hände förra helgen har ett samband. Men det är ju inget som vi vet, säger Per Strömbäck på polisen i Västmanland.

Det var kvart i sex på lördagsmorgonen som det första larmet kom. Det som brann var en bil som stod på ett lastbilsflak på industriområdet Norra Nibble, bara ett stenkast från brandstationen. Innan räddningstjänsten hade branden under kontroll hade den spridit sig till ännu en bil. Båda fordonen var totalförstörda.

Halv sju kom nästa larm. Då var det en övergiven bil på Nibbleplan, några hundra meter från den första brandplatsen, som stod i lågor. Även den bilen totalförstördes.

Några minuter före sju kom det tredje larmet. Då var det ett källargarage på Gråstensvägen på Duvhällarna som stod i lågor. Hur omfattande skadorna blev där är oklart.

- Vi misstänker ju att det är samma personer som ligger bakom de här bränderna. Vi har pratat med en del vittnen, men vi är givetvis intresserade av alla iakttagelser som gjorts i närheten av de här platserna, säger Per Strömbäck.

Förra helgen var det också omfattande skadegörelse i Hallstahammar. Då krossades rutorna på tio av Hallstahammar kommuns tjänstebilar. Dessutom förekom fönsterkrossning bland annat på polishuset. Då fanns det vittnesmål om att det var ungdomar på moped som i alla fall hade utfört fönsterkrossningen i centrum.