Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre bilar och en lastbil i krock på E18

Vid klockan 15.37 på torsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E18 utanför Köping.

Olyckan inträffade på E18 mellan trafikplatserna Sörstafors och Morgendal, i riktning västerut, precis efter det att vägen blev tvåfilig.

– Av någon anledning verkar en bil ha bromsat in och blivit påkörd bakifrån och därfter har ytterligare en bil och en lastbil krockat, berättar Magnus Persson, styrkeledare på räddningstjänsten i Köping.

– Ingen person har skadats i olyckan, men plåtskadorna är omfattande. En av personerna som färdades i en bil hade tidigare opererat ryggen ett par gånger och han hade smärtor i ryggen till en början men nu har han kunnat ta sig ur bilen och allt verkar ha gått bra.

Totalstopp rådde på E18 (strax efter klockan 16), med stor köbildning som följd. Bärgningsarbetet kommer att inledas så fort som möjligt.

– Vi hoppas att kunna öppna ett körfält inom en kvart, säger Magnus Persson.

Trafikverket varnade för omfattande trafikstörningar vid och kring olycksplatsen. Varningen gick ut på torsdagen klockan 15.41. Man bedömde att trafiken skulle påverkas fram till åtminstone klockan 16.25. Så fort bärgningen var klar flöt trafiken som vanligt.

---------------------------------------

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta bblat.se via e-post: [email protected], mms/sms: 72021 (inled meddelandet med "BBLAT" följt av mellanslag) eller Tipsa-tjänsten. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor.

---------------------------------------

■ ■ Läs fler blåljusnyheter här.