Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män åtalas för sexköp – alla nekar till brott

Efter polisens razzia mot sexköpare i våras åtalas nu ytterligare tre män för köp av sexuell tjänst.

Två av männen har, enligt åklagaren, köpt sex på ett hotell i Västerås en lördagseftermiddag i februari. Männen är 32 respektive 30 år gamla och hemmahörande i Västerås och Uppsala.

Båda männen förnekar brott och åklagaren yrkar i andra hand på att männen i vart fall ska dömas för försök till köp av sexuell tjänst. En av männen var påverkad av kokain när han greps av polis och han åtalas därför även för ringa narkotikabrott.

Under den kommande rättegången kommer två poliser som var med när männen greps att vittna om vad de sett på hotellrummet och vad de prostituerade kvinnorna har berättat om männen.

Den tredje mannen som åtalas för sexköp, en 30-åring från Södertälje, ska ha begått brottet i en fastighet på Vasagatan en tisdag i slutet av maj. Han medger att han har haft sex med en kvinna på platsen men nekar till brott då han hävdar att han inte har betalat henne. Bland åklagarens bevis mot mannen finns bilder av annonser som mannen har svarat på gällande sexuella tjänster mot betalning samt ett kvinnligt vittne.

Läs också: Fem män erkänner sexköp – straffas med vardera 50 dagsböter

Läs också: Eskilstunabo köpte sex på hotell i Västerås – "Var nyfiken"

Läs också: Sexköpare avslöjades i stor razzia – åtalas

Läs också [för pluskunder]:

[+] Stor insats mot sexköpare i Västerås: 15 personer misstänkta

[+] Minst 50 män i Västerås köper sex varje dag: "25 annonser häromdagen"

[+] Polis: "Vi skulle kunna gripa sexköpare varje dag"