Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre skadade i svävarolycka

Tre sjöräddare från Västerås skadades på tisdagskvällen vid en sjöräddningsövning på Mälarens is i närheten av Strängnäs.

De tre befann sig ombord på frivilliga räddningsorganisationen Sjöräddningssällskapets svävare Rescue B-G Nilson då den körde på land.

– Det har stått att de kört in i en bergvägg, men så var det inte, det var snarare en bergknalle, säger Emma Forseth, pressansvarig vid Sjöräddningssällskapet.

Olyckan inträffade vid 19.40 då svävaren från Västerås var på väg över den isbelagda Mälaren till Strängnäs för att hålla en gemensam övning med Sjöräddningssällskapets Strängnässtation.

I närheten av Fogdön, i höjd med Hässelbyholms gård inträffade olyckan.

Svävaren fick omfattande skador, de tre ombord lyckades själva ta sig ur och ringa efter hjälp. På grund av snöfall och svårframkomlig terräng tog det en stund innan räddningstjänst kom till platsen.

De tre fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna för kontroll, omplåstring och vård.

– Ingen av de tre fick allvarliga skador, mest blessyrer. De har fått lämna sjukhuset, säger Emma Forseth.

Sörmlandspolisen ska utreda olyckan.

– De har spärrat av området och ska undersöka svävaren, säger Emma Forseth.

Under tiden svävaren Rescue B-G Nilson är oanvändbar kommer stationen i Västerås att få förstärkning från andra sjöräddningsstationer vid larm.

– Vi flyttar ofta materiel mellan stationerna, säger Emma Forseth.