Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre slog en – döms till skyddstillsyn

Tre unga män från Hallstahammar har dömts till skyddstillsyn av tingsrätten i Västmanland för att ha misshandlat en ensam man i Västerås i slutet av november förra året.

De tre männen, som samtliga enligt egen utsago var berusade, befann sig på en restaurang sent en kväll när en av dem stötte ihop med den ensamme mannen. De två gick ut och enligt den misshandlade, som också får stöd av två kvinnor som blev vittne till händelsförloppet, ville han bara prata. Utomhus blev han emellertid omgående skallad av den av Hallstaborna som från början följde med ut och när de andra två Hallstaborna strax därefter kom ut fick den ensamme mannen ta emot flera slag och sparkar från samtliga åtalade. Mannen försökte fly, men blev upphunnen vid en buss där misshandeln fortsatte.

Det exakta händelseförloppet har tingsrätten inte kunnat fastställa men från en av de åtalade finns ett visst medgivande till misshandel. Genom vittnesuppgifter kan tingsrätten även knyta de övriga två till brottet.

Männen döms till 50, 75 respektive 120 timmars skyddstillsyn och ska också tillsammans betala skadestånd på 10 000 kronor till den misshandlade.

I samband med händelsen fick de tre männen sitta anhållna under knappt två veckor.