Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre tips för att skapa ordning och reda i kylen

När det pratas om organisering och förvaring i hemmet är det kanske inte i första hand kylskåpet man tänker på. Men har du inget system för din matförvaring är risken större att varorna hinner bli gamla i onödan. Tidningen Hem & Hyra tipsar om smart kylskåpsförvaring:

Annons

1. Temperaturen bestämmer

Förvara mejeriprodukterna långt ned där det är kallast. I dörrens sidofack är det varmast och därför passar exempelvis vatten, vissa kryddor och smaktillsatser bäst där.

2. Lådor

Placeras matvarorna i små lådor får du en bra överblick. En särskild låda för varor som närmar sig bäst före-datumet gör att du inte missar dem.

3. Luft

Håll maten fräsch genom att ha det luftigt mellan varorna. Grönsaker i plastpåsar riskerar att ruttna fortare på grund av kondens: även här gäller att inte packa för tätt och att göra lufthål i påsarna.

För Plus-kunder och prenumeranter:

Veckans klickraket: Nytt och gammalt blandas i charmig 20-talsvilla med tre kakelugnar

Sno stilen från Steam Hotel i åtta steg

Steg för steg-guide – floristen Ulrika Remne visar hur man gör en höstig mosskrans