Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje hemmaförlusten för Rönnby – försvaret kunde inte hålla tätt mot offensiva Täby

Det var ligans bästa försvar mot det målfarligaste laget i serien. Och det var gästerna, offensiva Täby, som vann den duellen. När Rönnby åkte på sin tredje hemmaförlust för säsongen var det med klara siffror – 4–9.

Västerås Rönnby skuggade tippade topplaget Täby i tabellen efter sju omgångar. Lite överraskande var det endast målskillnad som höll Täby, med SSL:s vassaste anfall, före defensivt starka Rönnby i tabellen.

Efter torsdagens match är måldifferensen mellan lagen ännu större. Inte ens Rönnbys täta försvar kunde stå emot Täbys tunga offensiv.

Framförallt var det höstens stjärnskott i SSL – 20-åriga Julia Croneld – som hittade luckorna i Rönnbyförsvaret. Croneld gjorde fyra mål redan i den första perioden och totalt sex i matchen. Därmed toppar hon nu skytteligan i serien med 15 mål på åtta matcher. Bara ett mindre än vad hon gjorde på hela förra säsongen, då hon spelade med nedflyttade Tyresö/Trollbäcken.

Rönnby tog ledningen i matchen när Lisa Söderlund gjorde 1–0 redan efter drygt tre minuter. Det blev inledningen på en mindre målexplosion. Bara 17 sekunder senare kvitterade Croneld. Jennifer Lindholm gjorde 2–1 för hemmalaget ytterligare 21 sekunder senare, men Cronled hade på nytt svar på tal – den här gången tog det 39 sekunder.

Första perioden slutade 2–4. Izabelle Nordin Persson gjorde 3–4 i början av andra perioden, men sedan rasade det iväg till 3–8 innan nästa periodpaus och matchen var förstås avgjord.

I slutronden blev det varsitt mål för de båda lagen och matchen slutade 4–9. Därmed åkte Rönnby på sin tredje förlust för säsongen. Intressant att notera är att samtliga kommit på hemmaplan, där laget alltså bara vunnit en gång på fyra försök. På bortaplan har Rönnby tagit full pott.

Matchfakta / SSL dam

Västerås Rönnby–Täby 4–9 (2–4, 1–4, 1–1)

Mål, Rönnby: Lisa Söderlund, Jennifer Lindholm, Izabelle Nordin Persson, Izabell Roos.

Mål, Täby: Julia Croneld 6, Louise Wickström 2, Josefin Ulvhag.

Publik: 218.