Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trestegsguld till Marmbrandt

SM-guld och personligt rekord i tresteg. Uttagen i Finnkampen nästa helg. För Malin Marmbrandt, Västerås Friidrott, kunde SM inte börjat bättre.
– Jag är överlycklig, säger hon till VLT.

Annons

Medalj hade hon hoppats på, men inte på guldet då hon varit skadad en del på slutet.

– Ett guld och personligt rekord är verkligen över förväntan, säger 25-åringen.

I femte omgången på Lugnet i Falun hoppade värsta konkurrenten Angelica Ström, Gefle IF, 12,71. Men det räckte inte till guldet. För Marmbrandt slog till med 12,74 i samma omgång och det räckte till guldet.

– Inte mycket marginal men tillräckligt. Eftersom jag inte hade några större förhoppningar innan SM så tror jag att det bidrog till att det gick så bra.

SM-guld och dessutom uttagen till Finnkampen i Helsingfors nästa helg.

Vilket smäller högst?

– Lika kul. Så klart är det en stor grej att representera sitt land.

På lördagen ska hon försöka ladda om för längdkvalet. Kvalgränsen är satt till 5,90.

– Tufft, men efter det här kanske jag svävar i väg ordentligt, säger hon och skrattar.

Marmbrandt, med rötterna i Enköping, har tävlat för VFK ett par säsonger. Hon studerar i New York sedan 3,5 år tillbaka och är hemma på sommarlov från ekonomistudierna.

Hyfsat sommarlov?

– Kunde inte vara bättre.

VFK-tränaren Peter Holmroos var mycket nöjd efter tävlingarna.

– Att slå pers på SM är väldigt starkt, det är det man vill. Det här var så klart Malins största framgång hittills, säger han.

Malin Marmbrandts guld var inte VFK:s enda medalj på fredagen. Jenny Johansson tog brons i diskus på 49,64. Överlägsen vinnare var Anna Söderberg, Ullevi, med 57,45. Johansson får via bronset en biljett till Finnkampen.

– En fantastisk dag. Vi har haft stolpe ut på SM tidigare och det här var lika oväntat som häftigt. Att vi skulle få med två seniorer till Finnkampen är stort, säger Peter Holmroos.