Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trettionde året i rad för Benny

Samma år som tv-serien Dallas hade premiär i Sverige, 1981, tog Benny Thedemyr sin Cadillac till Power Meet för första gången. I år blir det 30:e året på raken.

– Ja mycket har hänt. Jag har bytt fruar och fått barn, men bilen har det aldrig varit

några problem med, säger entusiasten Benny Thedemyr, från Brantevik utanför Simrishamn.

Han har nästan svårt att förstå att det är samma bilträff han först besökte för 32 år sedan. Då var det i Jönköping med en annan bil. Det kom runt 1 500 besökare den gången, vilket man då sa var maxantal för en bilträff i Sverige.

– I år är det säkert fler besökare från andra länder än vad det var sammanlagt det första året, säger Benny.

Någon bilfanatiker var han aldrig i sin ungdom. 18 år gammal fick han för första gången åka med i en amerikanare, där började något vakna i honom. När han sedan såg gemenskapen mellan förarna var det inget snack om saken.

– Jag fick lov att ha en egen. Bara ljudet som kommer från en V8:a är anledning nog att skaffa en, säger han.

Många minnen har det blivit i den 50 år gamla bilen. Som den gången han tömde en hel dansbana genom att åka in på parkeringen och slå på neonljusen. Eller när han stal uppmärksamhet från Vasamuseets öppnande och fick hundratals japaner runt bilen som ville fotografera.

– Eftersom det blir ett par hundra mil om året enbart för att åka på träffar så händer det mycket roligt också, säger han.

Bennys dotter Emelie Samuelsson, 20 år, delar sin fars intresse för bilar, om än inte lika mycket. Men oftast är hon med sin pappa till Västerås på Power Meet.

– Bara man råkar peta på bilen så ska han dit och putsa, säger hon och skrattar.