Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio ska hitta ny teaterchef

Inom tre månader ska en ny chef för Teater Västmanland vara utsedd. En rekryteringsgrupp med tre teaterchefer ska hitta rätt person.

I stället för att annonsera ut tjänsten väljer teaterstyrelsen att anlita en trio med egen teaterchefserfarenhet för att vaska fram en kandidat.

Gruppen består av Benny Fredriksson vd för Stockholms stadsteater, Maria Weisby, scenkonstchef vid Scenkonst Sörmland samt Magnus Holm, chef för Regionteatern Blekinge och Kronoberg.

Styrelseordförande Olof Walldén (S) motiverar tillvägagångssättet med att de tre cheferna har ett stort kunnande och bred personkännedom på teaterområdet.

– Det här är för att vi ska få fram den allra bästa vi kan få i Sverige.

Den blivande chefen ska även vara konstnärlig ledare. Han eller hon ska med andra ord kunna både teater och ekonomi.

Chefsjakten startar just som styrelsen beslutat att ta bort tolv fasta tjänster på teatern och i stället anställa personal på tidsbegränsade kontrakt. Olof Walldén tycker inte att det är några problem att rekrytera en chef fastän förhandlingarna med facket inte är avslutade.

– Vi vet inriktningen.

De tre rekryterarna arvoderas med var-dera 10000 kronor för sin insats. Under senvåren ska de föreslå en kandidat.

– Min målsättning är att styrelsen ska kunna besluta till midsommar, säger Olof Walldén.